НОВИНИ


Първанов натискал за "Леденика", Трактора пускал компроматите

169 10572 14.01.2011
Първанов натискал за "Леденика", Трактора пускал компроматите
Бойко Борисов

Президентът ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин президента на федерацията по баскетбол. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод разпространени записи от разговорите му с Ваньо Танов.



От тях става ясно, че премиерът нарежда по телефона на шефа на митниците да изтегли хората си по време на акция от фабрика "Леденика", която работи незаконно, защото е поел ангажимент към Михаил Михов - Мишо Бирата.

Борисов даде такова обяснение пред парламента и изрази надежда, че Първанов ще потвърди казаното.

Единственото, което съм искал от тях е да действат по закон. Фактът, че са взели лиценза на фабриката, показва, че са действали по закон, каза още Борисов. Лицензът на бирената фабрика е взет през февруари и върнат през юли миналата година.

В същото време той изрази убеждение, че изтеклият запис между него и шефа на митниците е манипулиран. Той за пръв път посочи в прав текст, че зад всечки стенограми , изтекли през последните десетина дни, стои Алексей Петров, бивш съветник в ДАНС, обвинен за глава на "Октопода".

"С тези неща Алексей Петров е много силен, не случайно, г-н Станишев, вие го използвахте и 4 години е ръководил най -секретната служба. Същите тези хора, които ви донесоха най-много неприятности особено с външните партньори", заяви Борисов, обръщайки се към бившия министър-председател.

Борисов се обърна към лидера на БСП Сергей Станишев с думите: Не подценявайте тази атака, тя не е срещу нас. Тази атака няма да ни събори. Г-н Станишев, както вас искаха да ви държат, така и нас искат да ни държат. В момента не съм зависим от никой. Почакайте да излезе проверката.

Ето какво още добави Борисов пред депутатите: „След 22 часа ми се обади на мобилния телефон г-н Явор Дачков. Около 10 минути ме въртя колко е лош Цветанов, колко е лош Дянков, как на мен щели да ми еди-какво-си майката, какво щели да правят. А чувам, аз все пак разбирам малко от това - може би или не им стигаха някои реплики, за да могат да ме вкарат да ги.... Защото нямам обяснение, след 22 часа нормално ли е да се обади журналист като Явор Дачков на премиера 10 минути да му обяснява колко са му лоши министрите?! А въпросният Мишо, както вие го наричате - Бирата, е председател на Федерацията по баскетбол. Преди, не мога да кажа преди колко време, президентът Първанов ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин председателя на Федерацията по баскетбол. И аз се надявам, че президентът няма да каже, че не е вярно. Толкова! Затова казвам, че от разговорите те имат апаратура и техника да ми съберат приказките и да ги направят. Единственото, което съм искал от тях, е да действат по закон и фактът, че те не са върнали лиценза, означава, че действат по закон".

Въпросният г-н Михов, който е председател на Българската федерация по баскетбол, минава за близък на президента Първанов. Бойко Борисов и Михаил Михов откриха баскетболна зала на 27 септември в София.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама