СВЯТ


"Рубигейт" праща Берлускони в съда

0 5293 14.01.2011
"Рубигейт" праща Берлускони в съда
Силвия Берлускони

Италианското правосъдие започна следствие срещу премиера Силвио Берлускони за злоупотреба с власт във връзка със секс-афера, наречена "Рубигейт", предаде агенция АНСА.



В качеството си на правителствен ръководител през нощта на 27 срещу 28 май 2010 г. премиерът поискал от полицията в Милано да освободи мароканската проститутка Руби, с която преспивал, докато тя била още непълнолетна, посочва агенцията, цитирайки комюнике на прокуратурата.

Даниеле Капецоне, говорител на партията на премиера Народ на свободата заклейми това изтичане на информация и окачестви обвиненията като невероятни. Според сайта на в. "Кориере дела сера" Берлускони се опитал да скрие, че неведнъж е бил клиент на непълнолетна проститутка в своята резиденция в Аркора, близо до Милано, "да си осигури безнаказаност за това престъпление и да предотврати огласяване на подробности за фиестите, организирани в резиденцията му".

Днес премиерът е получил призовка да се яви пред съда, посочва АНСА, без да уточни датата, когато той трябва да даде показания.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама