НОВИНИ


Червените: Върнете парите от контрабанда на българите!

36 5471 20.01.2011
Червените: Върнете парите от контрабанда на българите!

"Господа управляващи, върнете парите от контрабандата. Тези пари не са ваши, те не са за купуване на избори. Това са парите на българския народ. Тези 2 млрд. лв. от намалена събираемост на приходите са необходими за пенсии, за детски добавки, за увеличаването на доходите на хората."



С тези думи депутатът от КБ Драгомир Стойнев атакува министрите по време на дебата по вота на недоверие в НС. Една от репликите му към Бойко Борисов взриви залата, което принуди председателя на парламента Цецка Цачева да обяви 30 мин. почивка за успокияване на обстановката. 

"Какво направихте за обикновения човек - нищо! Вие сте първото правителство, което забрави, че има хора в България. Говорите само за замразяване на доходите на младите майки, на младите семейства, на пенсионерите. Излъгахте редица от тях за увеличения и ги обрекохте на мизерия и бедност", добави Стойнев.

Той нарече реформата на ГЕРБ "антинародна и антисоциална". За година и половина увеличихте безработицата със 100 хил. души., а намалихте заетостта с над 200 хил. души, съобщи депутатът. 

Стойнев отправи остри критики към социалния министър Тотю Младенов. "Защо не говорите за покупателната способност на българина. Знаете ли, че през 2009 г. с детските добавки можеше да се купи 20 л. мляко, а сега наполовина, с минимална пенсия можеше да се купят 29 кг сирене, а сега наполовина, с минимална работна заплата можеше да се купи 230 литри бензин, а сега наполовина", попита червеният депутат и продължи:

"Как ще обясните на хората увеличението на парното с над 30% за месец декември, запита той министрите. "Та вие не можахте една антикризисна програма да напишете, какво реформаторско правителство сте. Имахте две национални цели и в двете се провалихте - влизане в ERM 2 и в Шенген. Вие едни болни биволи не можахте да спрете на турско-българската граница, а за Шенген кандидатстваме", подчерта с изумление Стойнев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама