ПОЛИТИКА


Кабинетът оцеля със 140 гласа "за"

28 6699 20.01.2011
Кабинетът оцеля със 140 гласа "за"

Правителството на Бойко Борисов получи вот на доверие от българския парламент. Със 140 гласа „за”, „против” – 72 и „въздържали се” – 14 кабинетът оцеля. В залата присъстваха 226 депутати от общо 240.



Явното гласуване не мина без бомба-изненада. Двама депутати от разпадналата се група на РЗС – Дарин Матов и Димитър Колев, подкрепиха кабинета и така стана ясно, че се цепят от четата на Яне.

Хвърлената от Емил Василев чаша в лицето на Тодор Великов преля чашата на търпението”, обявиха в кулоарите те. И понеже партията и нейният лидер се занимавала само с компромати, двамата замразяват членството си в нея. „Защо мислите, че Емил Василев обяви гладна стачка вчера? Заради всички тези работи”, коментира малко по-късно със сълзи на очите Кристияна Петрова. Така Янев вече разполага с точно петима депутати, като брои и себе си. Само за година и половина групата му се стопи наполовина.

Повече от час продължи преброяването на гласовете заради недисциплинирани депутати. Цецка Цачева и преброителите водиха истинска битка, за да уточнят колко точно са отсъстващите. Затруднението се появи, защото някои народни представители влизаха и излизаха от зала, докато течеше гласуването.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама