АКТУАЛНО


А. Райчев: Борисов не е свещена крава от вчера

63 7961 21.01.2011
А. Райчев: Борисов не е свещена крава от вчера
А. Райчев

България излезе от сферата на приказките и влезе в сферата на реалността, коментираха Райчев и Радева.



В нарастващата лавина от скандали с ГЕРБ, започващи от Калина и имотите на Цветанов, стигнахме до кулминация, обяви по БТВ социологът Андрей Райчев. За първи път в тях попадна и Борисов, От вчера той не е свещена крава, следващият път ще му е още по-тежко, а този път наближава. Той вече е един обикновен политик. Цар Симеон беше в подобно положение, напомни Райчев и каза, че нацията излязла от състоянието на влюбване. Сега ще започнат да го мразят и ще завърши като всеки друг премиер. България излезе от сферата на приказките и влезе в сферата на реалността.

40 и няколко процента са зад гърба му, каза Мира Радева от МБМД. Този удар е много силен, съгласи се тя. Аз обаче искам да повярвам, че в българското общество има смели и доблестни хора. Сега очаквам прокуратурата и съдът да покажат върховенството на закона. Колкото до политически алтернативи, вярвам, че има такива, може да не са в парламента, но има, каза Радева.

В тази история има нещо много лошо и тя не е с Бирата. Уреждането на поредния клиент се случва винаги и всеки ден. Ние влязохме в спирала на подслушвания и тайната информация. Страшното е не уреждането на Мишо Бирата, а това, че има подслушване и на министри, а може и на опозицията. А това е нашата власт. Не съм сигурен, че Станишев, напр. не се подслешва. Ако има голям грешник в тази ситуация, не е Борисов, а Цветанов, който докара милиционерщината.

Не е така, контрира Радева. От една страна по думите на Райчев приемаме, че властта е непочтена и неморална, с което не мога да се съглася, от друга се възмущаваме от това, че тя преследва това, това са двете страни

Мечтаният кандидат за президент на Станишев е Цветанов, каза Райчев. Но няма да е той. Ще има по-силен.
Едва ли Борисов ще се ангажира с подобна битка. В страната има два много ясни полюса - против и за Борисов. Доган получи силен коз, цената му расте. Отново подкрепата му ще бъде решаваща.

Големият въпрос на ГЕРБ е Борисов ли ще е президент или не
. Но ако той бъде кандидатът, с ГЕРБ ще се случи това, което стана със СДС, когато Желев се кандидатира за президент, ще изчезне за няколко дни, коментира Райчев.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама