НОВИНИ


С. Игнатов: Кукловодите торпилират диалога с БАН

21 4774 26.01.2011
С. Игнатов: Кукловодите торпилират диалога с БАН

Министърът коментира втората си среща с академиците и чл.-кор. на БАН от началото на седмицата - Да ме обвиняват в каквото искат. Това е работна среща. Защо трябва да има медии? Те бяха пред вратата, каза Игнатов, според когото на кукловодите не им харесвало диалогът с БАН да върви.



От една година в нашето общество се насажда мнение, че българската наука е подложена на геноцид и унищожение, обяви по НТВ министърът на образованието и науката Сергей Игнатов. Дори Германия не е достигнала европейското изискване 3% от БВП да отиват за наука, каза той.

Министърът коментира втората си среща с академиците и чл.-кор. на БАН от началото на седмицата, която учените напуснаха, защото не бяха допуснати представителите на медиите. Да ме обвиняват в каквото искат. Това е работна среща. Защо трябва да има медии? Те бяха пред вратата, каза Игнатов, според когото на кукловодите не им харесвало диалогът с БАН да върви.

Няма драма с грипа, каза министърът. Междусрочната ваканция ще се спази, а наваксване на пропуснатите часове през събота и неделя няма да има, ръководствата на училищата с грипна епидемия ще решат как да се компенсира пропуснатото.

Предложението на родители за отворени срещи ще се въведе, обеща Игнатов на родителските асоциации.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама