НОВИНИ


Свързаха варненски атентат с бивш агент на ДАНС

4 6494 31.01.2011
Свързаха варненски атентат с бивш агент на ДАНС

Автомобил, ползван от жена, приближена до бивш агент на ДАНС, е бил взривен тази нощ във варненския кв."Аспарухово". Според информация в варненски медии атентатът бил с определени интереси към дейността на т. нар. "аспаруховска бригада".



Друга версия за взрива е възможен спор за концесия, предвид факта, че бащата на въпросната жена е един от концесионерите на плажа на КК "Албена", пише БЛИЦ.

В 2:10 ч. тази нощ в Четвърто РУП е подаден сигнал за избухнало взривно устройство в автомобил, паркиран на ул. "Костур" в кв. "Аспарухово". Изпратеният автопатрул установява, че е задействано самоделно устройство, което е нанесло материални щети в предната част и двигателния отсек на "Ауди А 6" с варненска регистрация, собственост на 46-годишна варненка.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, служител на отдел БОП в ОД МВР - Варна, служители на СДОТО - МВР, и служители на Четвърто РУП.

Собственичката на колата не е криминално проявена. Тя е категорична, че семейството й не е получавало заплахи и закани, както и че нямат дългове към трети лица. В момента се извършва повторен оглед на местопроизшествието. Оперативно издирвателните действия по установяване на извършителя продължават, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама