НОВИНИ


Магистрати пропяха срещу Красьо Черния

0 5335 01.02.2011
Магистрати пропяха срещу Красьо Черния

Софийският районен съд отложи за 11 април 2011 г. делото срещу Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черничкия, съобщи БНР.



Показания пред съда дадоха двама магистрати и един адвокат. Те потвърдиха, че се познават с него, както и че Георгиев е бил наясно със служебните им положения, когато е комуникирал с тях. Разпитваният адвокат пък е придружавал Красьо Черния по време на първото му явяване пред съда.

Оказва се, че по делото трябва да бъдат разпитани още двама свидетели, които днес не присъстваха заради представен болничен лист.

По мнение на прокурора по делото то се развива добре и нищо не оборва обвинителната теза, че Георгиев е излъгал за отношенията си с представители на съда.

Припомняме, според обвинението Георгиев е излъгал прокуратурата, че не се познава с магистрати. Телефонни разпечатки обаче показват, че той е говорил с множество съдии и прокурори. Георгиев е разследван и за укриване на доходи и търговия с влияние.

Името на плевенския бизнесмен нашумя, след като миналото лято членът на ВСС Иван Колев заяви, че е чувал как мъж с прякор Красьо Черния е осигурявал назначения в съдебната система срещу пари. Заради контактите си с Красьо оставки подадоха редица магистрати, сред които членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама