НОВИНИ


Трактора поиска по-лека мярка от "домашен арест"

9 5587 03.02.2011
Трактора поиска по-лека мярка от "домашен арест"
Алексей Петров

Обвиненият за ръководител на престъпна група “Октопод” Алексей Петров, известен още като Трактора, поиска от съда да промени наложената му мярка за задържане “домашен арест” в по-лека.



Решението дали бившият служител на ДАНС ще може да напуска дома си, ще бъде взето на заседание в понеделник.

Припомняме, че на 12 октомври м.г., след 8 месечен арест, Трактора бе пуснат с решение на Софийския апелативен съд под “домашен арест”. Скоро след това започна да организира импровизирани брифинги с журналисти на входа на жилището си на ул. “Арарат” 8 в столицата, а на 26 ноември покани в дома си определени медии, които бяха одобрени по предварително съгласуван от него списък.

Още тогава Алексей Петров обяви, че е готов да се включи в президентската надпревара и посочи предпочитан опонент – Бойко Борисов. Преди дни стана ясно, че Петров сформира екип за предстоящите президентски избори. Самият той влезе в Инициативен комитет за вота, чийто координатор е проф. Милен Семков, заедно с доц. Николай Георгиев, инженер в БАН, както и “уважавана дама, чието име ще бъде оповестено по-късно”.

На 27 януари Петров отново бе привикан в Националната следствена служба, за да му повдигнат нови обвинения по делото “Октопод”. Този път обвиненията са свързани с рекет, придружен с опит за убийство.

В момента бившата барета е обвиняем по 8 пункта. “Октопод”-ите фактически отново са разделени на две – единият включва Антон Петров–Хамстера, братята Пламен и Йордан Стоянови, Момчил Кръстев и Николай Велков, обвинени в пране на пари, данъчни и финансови престъпления. По-малкият “Октопод” е съставен още от Хамстера и Марчело Джотолов, които като престъпна група са се занимавали с рекет и изнудване. Не е ясно при тези обвинения с какви мотиви Петров е пожелал от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама