НОВИНИ


Кр. Георгиева: В България има дефицит на доверие

10 5427 04.02.2011
Кр. Георгиева: В България има дефицит на доверие
Кристалина Георгиева Булфото

Еврокомисарят Кристалина Георгиева заяви, че се надява правителството да фокусира дискусиите си върху реформите в здравеопазването, образованието и администрацията. В България има дефицит на доверие и това го знаем всички, но светът много се промени и е по-добре да се затвори тази страница от миналото и вниманието да се насочи върху други теми като тази за образованието, която е много важна.



Георгиева отговори на въпрос как Европейската комисия гледа на скандалите с подслушванията и изтичането на информация от СРС-та с думите: „Отвън понякога изглежда, че времето, което се отделя в България за една тема е обратно на важността й”.Тя представи пред парламентарната комисия по европейските въпроси програмата за работа на ЕК през тази година. След края на срещата пък от БСП й връчиха тапи за уши и брошура като част от акцията им срещу подслушванията.

Кристалина Георгиева припомни, че ЕК вече е изразила становището си, че подслушванията са вътрешен въпрос. Тя обаче уточни, че не знае какъв ще бъде докладът на ЕК за България, който трябва да излезе след две седмици и дали тази тема ще намери отражение.

Според нея въпреки че Европа има трудности в икономически план, България изглежда стабилна в това отношение. Имаме малък външен дълг - 15 процента от БВП и много страни ни завиждат за това. Безработицата е средна за Европа, но трябва да се инвестира повече в хората и в тяхното образование. Като не можем да сме по-евтини, поне трябва да сме по-умни от другите, отбеляза тя.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама