НОВИНИ


Конферентна връзка с експерти по делото „Белнейски”

1 4753 10.02.2011
Конферентна връзка с експерти по делото „Белнейски”

Делото за убийството на сестрите Белнейски продължава в Пазарджик. Пред съда днес ще бъдат разпитани роднините на Лазар Колев, единственият обвиняем в процеса, съобщи радио Пловдив.Очаква се адвокатите му да поискат конферентна връзка с експерти от Великобритания, Австрия и Съединените щати, участвали в изследванията на взетите биологични проби от убитите момичета.



Защитата на Лазар Колев иска разпитването на вещите лица, участвали и в двете ДНК експертизи
. Преди години те доведоха до скандал, след като излязоха със съвършено противоположни заключения.

Frognews.bg припомня, че вчера пред петчленния съдийски състав застана съкилийникът на обвиняемия Лазар Колев - Владимир Славов - Иширковеца. Той беше категоричен, че Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски.

Ден преди това самият обвиняем Лазар Колев заяви, че се чувства изкупителна жертва. По думите на Лазар той е бил „натопен" от заместник-главния прокурор Камен Ситнилски и следователя по делото Веселен Мартински.

След 5-годишно разследване, при огромен медиен интерес, пазарджишкият Окръжен съд започна първото си заседание по делото за смъртта на Росица и Христина Белнейски.Лазар Колев е обвинен в това, че на 28 февруари 2006 година в местността "Грамадите" край Брацигово е убил по особено жесток и мъчителен начин Росица и Христина Белнейски. Убийството е извършено с цел да се прикрие друго престъпление - изнасилване. За престъпленията, за които е обвинен Колев, се предвижда наказание не по малко от 15 години лишаване от свобода.

По делото са разпитани над 7 000 души. В съдебна зала, като свидетели, са призовани и майката на Росица и Христина, Фани Белнейска, вуйчото на Лазар Колев, бизнесменът Паун Лазаров, както и Владо Иширковеца, съкилийника на Колев в Националното следствие, пред който Лазар е споделил истината за случилото се.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама