НОВИНИ


Цв. Томов: Злоупотреба с власт, масова корупция, клиентелизъм царят у нас

25 6360 13.02.2011
Цв. Томов: Злоупотреба с власт, масова корупция, клиентелизъм царят у нас
Цветозар Томов

Ние 20 години не решаваме проблемите на българското общество и те се усложняват. Усложняването е свързано с опитите на управляващите за разрешаване, които, обаче, възраждат тоталитарни практики.



В България няма развито демократично общество и затова има корумпирани политици, това категорично заяви социологът Цв. Томов в ефира на БНР. Той посочи, че това е причината да има има злоупотреба с власт, масова корупция, клиентелизъм.

Посоката на България е към развиването на демократичните институции, обяви Томов и добави, че трябва да има контрол от страна на обществото над властта на всички равнища.

ГЕРБ ограничава възможностите на обществото да контролира властта. Последните подслувания не са нещо ново – такива има отпреди 20 години, каза още той.

Според него не можело да се въведе ред в институциите при използването на СРС-та. На 10 февруари има предложение в Търговския регистът, да се премахне достъпа на гражданите до регистрите, например, посочи той.

Трябва да има граждански натиск, за да се промени политиката на това правителство, категоричен беше гостът.

Интелектуалците се разделят на две групи в ситуация като нашата, това се забелязва и у нас – едни се приближават до властта, а другите се съпротивляват, обобщи ситуацията Томов и каза, че критикува много остро това правителство, но го напуска надеждата, че нещо ще се промени, но направи констатацията, че всички български правителства от последните 12 години са управлявали по-лошо от това правителство.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама