НОВИНИ


Пасатът бил виновен за катастрофата с кортежа на премиера

27 5712 15.02.2011
Пасатът бил виновен за катастрофата с кортежа на премиера
Бойко Борисов

Автомобилът на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов при инцидента край Годеч не е навлизал в насрещното платно, ударът е бил изцяло в платното за движение на кортежа.



Това каза за БТА полк. Злати Райков, началник-отдел "Автотранспорт " в НСО, който е бил на мястото на произшествието заедно със служители на КАТ.

Край местността Бучин проход правителствена кола и “Фолксваген Пасат” се удариха странично. Жертви и ранени няма. Нанесени са щети и на двете превозни средства.

Шофьорът на пасата разказа, че е видял кортежа 10-15 метра пред себе си, като колите на НСО са се движили в неговото платно. Райков обаче описа по друг начин инцидента.

„Кортежът се е движел в посока София, на ляв завой автомобил "Фолксваген Пасат" е навлязъл в платното за движение на кортежа и е ударил водещия автомобил, след което се е завъртял, леко е ударил втория автомобил и на около 50 метра след това е успял да спре“, обясни той.

Райков отбеляза, че ограничението за движение в участъка на инцидента е 30 км/ч и самият характер на пътното произшествие показва, че фолксвагенът се е движел с доста по-висока скорост.

„Няма как при удар в два автомобила да измине още около 50 метра и тогава да спре, 30 км/ч е скорост, с която почти не се движите и при тези два последователни удара е щял да спре на място“, коментира полк. Райков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама