НОВИНИ


Борисов апелира към НСО за култура на пътя

10 4636 16.02.2011
Борисов апелира към НСО за култура на пътя
Бойко Борисов

Директорът на Националната служба за охрана ген. Димитър Димитров бе привикан от премиера Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерския съвет.„Моята молба е да има максимална култура на движение.", заяви министър-председателят.



"Примерно на моите коли аз съм им разпоредител на пешеходна пътека да спират, и те спират. Има ли хора, те спират, въпреки дали е сигурно, дали не е, спират на пешеходна пътека. По-добре ние да отстъпим път на някого, отколкото … , сутринта едно момиче го пускаха там – дали са му ударили колата с юмрук по тавана, дали не – няма как да знаем”, заяви Борисов на ген. Димитров в присъствието на министрите си.

Изцяло се доверяваме на службата. Молбата ми е, въпреки всички мерки, които са взети, да продължи тази взискателност и да им обяснявате всеки ден, че когато се ударим не казват „шофьора Цецо или Иванчо се удари”, а казват „Борисов се удари”, все едно аз съм я карал тази кола там. Когато я карам, си нося личната отговорност. Макар че, и вие сте го казвали, и аз знам – не е правилно. Благодаря ти за това. Има ли някаква такава ситуация, няма да се крием, който и където е, излиза, обяснява се максимално публично, максимално открито, ако има виновни – наказваме, на всеки се случва. Това е начинът, по който да се реагира”, допълни премиерът Борисов.

В отговор шефът на НСО призна, че в последната година има увеличение с 20-30 % на пътнотранспортните произшествие с коли на негови служители. Анализът на службата обаче показал, че общо взето подготовката на служителите е на едно добро ниво. Проблемът е обаче, че НСО не разполага с полигон, на който шофьорите им да се упражняват за реакция при екстремни ситуации. Търсели помощ при баретите, но техният полигон не давал възможност за разгръщане. „Така или иначе се прави компромис с подготовката, който компромис често води след това и до такива явления, които не бива да допускаме“, заключи ген. Димитър Димитров. В отговор Борисов препоръча на вицепремиера Симеон Дянков „да мисли как да започнем да правим полигон“.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама