НОВИНИ


Кметът на Варна ще съди Яне Янев за клевета

8 4709 16.02.2011
Кметът на Варна ще съди Яне Янев за клевета
Кирил Йорданов Булфото

Дело за клевета срещу лидера на РЗС Яне Янев възнамерява да заведе варненският кмет Кирил Йорданов. Повод за това е изцепка на Янев, че община Варна е фалирала финансово.



Освен това Янев каза, че града се управлява от мафиотски картел, като един от тримата му шефове бил Кирил Йорданов. Янев хвърли и редица обвинения към кмета в корупция и незаконни общински сделки без да представи доказателства за това, съобщава ВарнаУтре.

„Община Варна е толкова далеч от финансов колапс, колкото далеч е Варна от Токио“, коментира днес Йорданов. И добави, че ще е благодарен на Янев, ако той бъде по-конкретен в обвиненията си. „От 2 години насам ми се налагам да давам обяснения по подобни обвинения. Надявам се да внесе конкретика по тях , както е обещал. Не може така с общи епитети и прилагателни“, негодува още кметът.

За да докаже, че община Варна не е фалирала, Кирил Йорданов изчете цялата капиталова програма. Това включва абсолютно всички улици, булеварди, светофари, канализация, свлачища, спортни обекти и т.н., които ще бъдат ремонтирани или изградени през тази година.

„През последните пет години, няма и ден, в който община Варна да не е била обект на проверки от страна на Сметната палата, Държавен финансов контрол, БОП и ДАНС“, каза още в своя защита Йорданов.

„Давайте по-бързо да приключваме с пресконференцията. Бързам, за да си събирам багажа, нали ще ставам посланик” - с тези думи кметът Кирил Йорданов посрещна варненските репортери на днешния си брифинг в общината. Така той опроверга още един слух от последните дни - че му е предложено да заеме дипломатически пост в Швейцария или Австрия. При това имал едноседмичен срок да приеме предложението, което му било отправено от висши гербаджии, както и да избере сам дестинацията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама