НОВИНИ


Сините бранят шефа на ДАНС

32 6509 17.02.2011
Сините бранят шефа на ДАНС
Иван Костов

Синята коалиция ще предложи на членовете на Комисията за контрол на ДАНС да поискат от министър-председателя Бойко Борисов да не приема оставката на Цветлин Йовчев. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов,



Съпредседателят на Синята коалиция също така ще поиска среща на комисията за контрол на ДАНС с Бойко Борисов, за да го запознаят със становището си за СРС скандала, според което течът на информация не е от агенцията.

Премиерът Бойко Борисов е подведен да потърси отговорност от Цветлин Йовчев, категоричен е Иван Костов.

Кой обаче е подвел министър-председателя, той не знае.
Според съпредедателя на Синята коалиция, наблюдаващият прокурор е посочил кои лица да извършат подслушването по Тановгейт.

Цветлин Йовчев няма отговорност за това решение, подчерта Костов.

Освен това според него не трябва да се търси отговорност от ДАНС и за взрива пред в-к Галерия, тъй като това не е международен тероризъм, а вътрешен криминален инцидент нещо, което не е в прерогативите на агенцията.

Костов посочи, че премиерът няма никакви основания да търси отговорност от Йовчев и да приема оствката му.

По повод връщането на Петко Сертов в БОРКОР (Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет), Костов заяви, че премиерът трябва да се запознае със становището на комисията за контрол на ДАНС за разработката „Галерия", според която той (Сертов, бел.ред.) е в основата й. Това прави невъзможно той да заема този пост, категоричен е Костов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама