НОВИНИ


ЕК: България трябва да продължи реформата в съдебната система

4 5145 18.02.2011
ЕК: България трябва да продължи реформата в съдебната система

България трябва да продължи дълбоките реформи в съдебната система и полицията, до средата на тази година да приеме ефективен закон за конфискуване на незаконно имущество, както и да създаде орган за установяване и санкциониране на конфликта на интереси.



Това препоръчва междинният доклад на Европейската комисия, който ще бъде представен в Брюксел.В него е записано още, че до редовния доклад през юли у нас трябва да бъдат постигнати достатъчно резултати срещу организираната престъпност и корупцията.

В документа с положителен знак са отбелязани продължаващата ангажираност на властите със Стратегията за реформа в съдебната система, решението за създаване на специализиран съд, реформата в митниците и промените в закона за конфликт на интереси, предаде БНР.

Отбелязан е и нарасналият брой на присъдите за корупция по върховете на властта, като същевременно се подчертава, че по някои емблематични случаи на корупция, измами, конфликт на интереси и организирана престъпност са издадени оправдателни решения.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама