ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 11 декември

0 3965 10.12.2007
Предстоящо на 11 декември

Парламентът гледа на второ четене текстове от законопроекта за Национална агенция “Сигурност"; преговарят по Националния рамков договор за 2008 година; дебатират по проблемите на българската образователна система; провежда се протестна акция срещу свръхзастрояването на българските планини.


 

Народното събрание ще заседава извънредно от 14.00 часа. Парламентът гледа на второ четене текстове от законопроекта за Национална агенция “Сигурност”. Освен това депутатите ще разгледат на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти. На второ четене ще бъде разгледан и законопроектът за изменение и допълнение на Закона за общинските бюджети. Програмата на парламента включва и второ четене на проектозаконите за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните скрадове; за защита на животните и изменение и допълнение на Закона за интеграция на хората с увреждания.

Преговорите по Националния рамков договор за 2008 година ще се проведат в 15 часа. Двата Управителни съвета на Нционалната здравноосигурителна каса и на Български лекарски съюз ще заседават в Националния център по опазване на общественото здраве .

В 11.00 часа вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев и министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посетят Професионалната гимназия по механоелектротехника в София, за да запознаят учениците и учителите с правилата за изписване на българските собствени имена на латиница, създадени по проекта „Разбираема България”.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще закрие официално „Европейската година на равни възможности за всички – 2007 от 11:00 часа, в Централния военен клуб. Заключителната конференция се организира от Министерството на труда и социалната политика, Комисията за защита от дискриминация, Националният съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет и Европейският институт.

От 16:30 в конферентна зала А на Българската търговско-промишлена палата, ул. „Искър” 9, ще се проведе среща на Евроклуба при БТПП на тема „В помощ на българските предприемачи в ЕС”. В срещата ще вземат участие Н. Пр. Майкъл Хъмфрис, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, посланици и търговски представители на страните-членки и др.

Клуб “Просвета”, с подкрепата на Синдикат на българските учители към КНСБ организират “Дебат по проблемите на българската образователна система”. Дискусията ще се проведе утре, 11.12.2007 г., от 10.00 ч. в залата на СБУ.

В 11.00 ч. в зала “Договорна” в МВнР ще бъде подписана Програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между правителствата на Република България и Република Хърватия за периода 2006-2009 г. От българска страна документът ще бъде подписан от заместник-министъра на външните работи Любомир Кючуков, а от хърватска – от посланика на Република Хърватия у нас Дражен Вуков-Цолич.

В Стара Загора ще се проведе обучение на работещи в системата на средното образование по делегираните бюджети. Семинарът ще се проведе с лектори от Министерството на финансите и Министерство на образованието и науката. На форума ще присъства и президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов.

Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество организира на 11 и 12 декември от 09.30 ч. в хотел Хилтън заключително събитие “От диалог към активно гражданско участие” по повод приключването на програма “Обществен форум”, която се реализира в България с подкрепата на ШАРС от 2000-та година, съобщиха от агенцията. През първия ден ще се представят успешни примери от реализацията на програмата в България и Македония и ще се обсъждат възможностите за повече гражданско участие в управлението на местно и централно ниво.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде на работно посещение в Черна гора на 11 декември, където ще подпише Споразумение между двете правителства в областта на европейската и евро-атлантическата интеграция. Министър Грънчарова ще има работни срещи с премиера на Черна гора Желко Щуранович, със заместник-министър председателя Гордана Джурович, с външния министър Милан Рочен, с депутати от Комисията за евроинтеграция и международно сътрудничество на черногорския парламент и с черногорски неправителствени организации.

Заместник-кметът по строителството Бисер Харалампиев ще присъства на заседание на Комитета за наблюдение и контрол на проекти, изпълнявани по Кохезионен фонд. В рамките на два дни, 11 и 12 декември 2007г, в хотел “Самоков” в Боровец ще бъдат представени доклади по проектите, реализирани в България по програмата ИСПА на ЕС в периода 2000- 2006г. В дневния ред е заложено и представянето на напредъка на проекти по ИСПА, които са в процес на реализиране. В тази точка Кюстендил присъства с “Интегриран проект за водния цикъл на гр. Кюстендил”, който ще бъде представен от Бисер Харалампиев.

На 11 декември 2007 г. от 11.00 на площад „Св. Неделя” в София младежката организация „Зелените тигри”, с подкрепата на ПП „Зелена България” – Българските зелени, ще проведе протестна акция срещу свръхзастрояването на българските планини, незаконното изсичане на гори и престъпната апатия от страна на държавните институции. 11 декември е Международният ден на планините и е определен за такъв през 2003 г. на 57-та Генерална асамблея на ООН.

От 9.30 часа 4 състав на СГС ще гледа дело срещу Славчо Кържев по чл. 282 от НК.

Представители на високо равнище от страна на бизнеса и българското правителство ще се включат в Седмата Бизнес кръгла маса с правителството на България на 11 декември, 2007 г., за да обсъдят и очертаят проблемите пред икономическото развитие на страната. Медиите ще бъдат поканени да се включат в следните сесии: 11 декември, 2007 г., 11.00 ч. пресконференция - приветствие от председателя и брифинг на Economist Intelligence Unit.
Конференцията ще се проведе в хотел “Шератон”, София.

На 11 декември 2007 год. в зала “България” от 19.00 ч. е вторият за сезона концерт на „Софийски солисти” по повод 45- годишнината на камерния ансамбъл.

На 11 декември т.г. от 11:00 ч. в 134 СОУ „Димчо Дебелянов” с изучаване на иврит (ул. „Пиротска” №78) ще бъде запалена ритуалната ханукия от председателя на ОЕБ „Шалом” – Максим Бенвенисти и представители на Столична община, Министерство на образованието и ученици от училището.

Премиерата на филма “Последната свобода”ще се състои на 11 декември 2007 г. (вторник) от 19,00 ч. в “Дома на киното” в София „Последната свобода” е разказ за съдбата на четирима пленници на тоталитарния режим с една обща пресечна точка: екзистенциалното и нравствено оцеляване сред блатото на предателства, насилие и дехуманизация. Житията на Стефан Вълков, Никола Милков, Георги Саръиванов и Николай Галев са белязани с крайни по своя драматизъм обстоятелства, провокират размисъл за краха на псевдодемокрацията, за духовната криза, в която е затънало обществото ни.

Българска асоциация на разработчиците на софтуер кани всички софтуерни специалисти на събитие, на което могат да научат новости от света на .NET и Java платформите и технологиите за достъп до бази данни, използвани с тях, както и да се срещнат с колеги и да обменят опит и много да се забавляват.Събитието ще се проведе от 18:00 часа в парк-хотел Москва в София.

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация дава пресконференция в БТА от 11.00 ч. Ще бъдат представени нови международни награди в туризма за членове на БХРА.

Нешка Робева и музикална формация Нешанъл АРТ дават пресконференция в БТА от 12.00 ч. Темата е премиера на музикално- танцовия спектакъл на Нешка Робева - "Бежанци".

Тържествен ритуал за разформироване на Трета охранителна рота, която се завърна след участие в операция „Алтеа” в Босна и Херцеговина, ще се състои утре, 11 декември, в поделение 48 430 – Стара Загора. На него ще присъства заместник-началникът на Генералния щаб на Българската армия по операциите и подготовката генерал-лейтенант Галимир Пехливанов. Ритуалът ще започне в 10.30 ч. в поделение 48 430 – Стара Загора. В района на поделението ще бъдете допускани след представяне на лична и журналистическа карта.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама