СВЯТ


Напрежението в Либия ескалира

0 5178 21.02.2011
Напрежението в Либия ескалира

Ожесточените протести продължават. Синът на Кадафи - Сейф ал Ислам предупреди за опасност от гражданска война в Либия и обеща реформи.



Ожесточени сблъсъци между противници и привърженици на режима избухнаха в центъра на Триполи, предаде АП. Това са първите вълнения в столицата.

Синът на Кадафи - Сейф ал Ислам предупреди за опасност от гражданска война в Либия и обеща реформи. Вие говорите за демокрация и права, но това можем да го обсъдим заедно, заяви в телевизионно обръщение Сейф ал Ислам. Той уточни, че в понеделник се събира Народният конгрес, за да обсъди либералните реформи. Либия не е Египет, нито Тунис, защото Муамар Кадафи е вожд, заяви Сейф ал Ислям. Той не пропусна да увери, че баща му е в Либия и че армията го подкрепя. Часове преди това телевизия „Ал Арабия" съобщи, че Муамар Кадафи е напуснал Либия и се е отправил към някоя латиноамериканска страна, вероятно Венецуела.

Най-малко 173 души в цяла Либия са загинали в последните четири дни на кървави протести в страната, заяви правозащитната организация "Хюман райтс уоч", но базираното в Лондон "Либийско младежко движение" твърди, че жертвите само вчера в Бенгази са достигнали 500 души. Междувременно Либия предупреди ЕС, че "ще прекрати сътрудничеството си по удържане на нелегалните имигранти, ако ЕС продължава да насърчава протестиращите".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама