ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 12 декември

0 4414 11.12.2007
Предстоящо на 12 декември

Заседават НС и МС; събира се Националният съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерски съвет; организират конференцията „Не на домашното насилие”; открива се изложба на световноизвестния архитект Сър Норман Фостър.


Министерски съвет ще проведе заседание от 10 часа.

Народното събрание ще проведе пленарно заседание от 9 часа.

Президентът Георги Първанов ще открие новата Многофункционална спортна зала на Национална спортна академия “Васил Левски”. Церемонията ще се състои от 11 часа пред самата зала, която се намира зад административната сграда на НСА. 

В Лом ще се проведе изнесено заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерски съвет. НССЕДВ е под председателството на Емел Етем – вицепремиер и председател на съвета. Заседанието на Националния съвет ще се проведе съвместно с Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси - Монтана. 

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще подпише трети договор за доставка на автомобили за Българската армия от „Даймлер”. В периода 2008-2009 г. въоръжените ни сили ще получат 155 автомобила „Мерцедес-Бенц”. От страна на „Даймлер” договорът ще бъде подписан от ръководителя на проекта за превъоръжаване на Българската армия с автомобилна техника Дирк Лембек – ръководител на „Продажби на специализирани автомобили”. Церемонията по подписването ще започне в 16.30 ч. в Министерството на отбраната.

Председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Светослав Спасов ще открие в Информационния център на Министерството на отбраната в 10.00 ч. международен младежки обучителен курс на тема “Да приближим Европа до младите граждани”.

От 14.30 часа в сградата на пл. “Княз Александър I” 1, зала 126 ще заседава Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Председателят Светослав Спасов свиква заседание на Комисията, на което ще се обсъжда и приема Националната стратегия за детето 2008 – 2018г. Очаква се на заседанието да присъстват и представители на ръководството на Държавната агенция за закрила на детето, Министерство на труда и социалната политика, на Министерство на финансите и Министерство на образованието и науката.

В 9.00 часа в хотел “Шератон” вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в Седмата бизнес кръгла маса с правителството на България. На двудневния форум ще бъдат представени нови тенденции в корпоративните стратегии за нововъзникващите пазари, както и влиянието на глобалните кредитни ограничения върху България. Очаква се на Кръглата маса да бъдат оповестени икономически и бизнес прогнози за Централна и Източна Европа, както и за България до 2010 г. Във форума участие са потвърдили президентът Георги Първанов, министърът на финансите Пламен Орешарски, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, управителят на БНБ Иван Искров, представители на деловите и бизнес средите у нас.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие в 9:30 часа, в зала „Европа” на хотел „Принцес”, конференцията „Не на домашното насилие”. Във форума ще вземат участие представители на държавни институции, неправителствени организации и партньори, ангажирани с проблемите на домашното насилие. Ще бъде представено социологическо изследване на НЦИОМ за общественото мнение за домашното насилие, което ще бъде раздадено на журналистите.

Управителният съвет и Националният съвет на Български лекарски съюз ще даде пресконференция от 12 часа в хотел “Феста Барсело Премиум”. На пресконференцията ще бъде предоставена информация относно изпълнението на решенията от 44-тия извънреден събор на БЛС, както и информация за оценката на ситуацията от страна на Районните колегии след 44-тия извънреден събор на БЛС и преговорите по НРД 2008 .

От 10.00 часа в резиденция „Бояна”, Дом № 2, Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса на тема „Организираната престъпност в България: пазари и тенденции”. На кръглата маса ще бъде представен последният доклад на Центъра за еволюцията на основните пазари, контролирани от организираната престъпност в страната.

Вицепремиерът Емел Етем ще инспектира тренировките на новите спасители. Тя ще посети Центъра за професионална подготовка на МДПБА в Монтана и ще наблюдава практическите демонстрации на курсистите. Посещението на вицепремиера Емел Етем ще започне от 10.00 часа в базата на Центъра за професионална подготовка на МДПБА.

Заместник-министърът на земеделието и продоволствието Бюрхан Абазов ще открие от 9.15 часа в хотел „Света София” трети национален заключителен семинар на тема: „Програма за комасация за България”.

В 17 часа в Националния център за съвременно изкуство на “Шипка” 6 - 3 етаж се открива 38- та традиционна керамична изложба , посветена на Свети Спиридон - закрилник на занаятите.

От 14.00 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, зала “Пресцентър” ще се проведе обществено обсъждане на компоненти по заема от Световната банка за общинската инфраструктура.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие от 13.00 часа в Галерията за чуждестранно изкуство в София изложба на световноизвестния архитект Сър Норман Фостър. В 12.30 часа в зала “Рьорих” на галерията ще се проведе пресконференция с участието на Сър Норманн Фостър, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и арх. Георгий Станишев, директор в Международната академия на архитектурата и вицепрезидент на Международната фондация “Яков Чернихов”. В 15.30 ч. на 12.12.07 г. в аула «Максима» на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще започне лекцията на Спенсър де Грей, Главен проектант на компанията “Фостър и партньори”.

“Health Media Group” съвместно със Съюза на българските фармацевтични производители, Българското сдружение на европейските производители организират дискусия на тема: “Ще унищожи ли държавата българското фармацевтично производство?”. Тя ще започне в 15 часа в БТА.

В 12.00 часа в хотел “Шератон” кметът на Варна Кирил Йорданов ще вземе участие в Седмата бизнес кръгла маса с правителството на Република България. Дискусионната тема през тази година ще бъде “Изграждане на местната инфраструктура. За първи път в рамките на кръглата маса ще се проведе специална сесия с кметовете на трите най-големи градове в България.

Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество организира на 11 и 12 декември от 09.30 ч. в хотел Хилтън заключително събитие “От диалог към активно гражданско участие” по повод приключването на програма “Обществен форум”, която се реализира в България с подкрепата на ШАРС от 2000-та година, съобщиха от агенцията. На втория ден е за заключителна церемония с участието на швейцарския посланик и за представянето на филма на ШАРС и Cineaste Maudit Production, България, “Гражданинът може” (автор Светослав Драганов и Стефан Командарев). Брифингът за медиите ще бъде от 12.45 ч.

Гражданска инициатива “Видовден” организира дискусия за BG ПРЕХОДА с елементи на изкуство от 11 часа в “Червената къща” (Червена зала).

От 19 часа пред НДК ще бъде тържественото запалване на светлините на Коледната елха на Виена.

В зала 1 на НДК ще бъде премиерата на новия спектакъл на Нешка Робева “Бежанци”.

В 13.30 часа 4 състав на СГС ще гледа делото срещу Венцеслав Върбанов по чл. 219 от НК.

Академичният симфоничен оркестър под диригентството на проф. Ангел Станков и солист проф. Елисавета Казакова ще изпълни соната-поема за цигулка и оркестър от Александър Райчев и концерт за цигулка и оркестър № 2 от Петър Христосков. Този концерт е по случай 85 годишнината от рождението на проф. Александър Райчев и 90 годишнината от рождението на проф. Петър Христосков.

От 11 часа в зала Алеко - хотел Хилтан София ще се проведе пресконференция за започващият проект "Подпомагане на малките и средни предприятия за присъединяване към отворения трудов пазар на Европа '.

В 11.30 часа в клуб „Неро” на бул. „Витоша” 180, където управителят на „Макс Телеком” Красимир Стойчев ще представи промоционалния пакет на оператора, който включва достъп до високоскоростен безжичен интернет, телефония, IPTV и услугата MaxTelecom.info. Ще бъдат официално представени и цените на разговорите през WiMAX мрежата на „Макс Телеком”.

В 10 часа Коалицията на неправителствени организации "България без цианиди" ще даде пресконференция в БТА.

От 11 часа Социалдемократическият форум ще даде пресконференция на тема “Българският пенсионен модел - съдържание, постижения, заплахи”. Основен доклад по темата ще изнесе доц. д-р Йордан Христосков - управител на Националния осигурителен институт. Дискусията ще продължи до 13 часа.

В 13 часа ще бъдат представени установени от съда изборни нарушения в градовете Чирпан, Сандански, Петрич и Берковица.

Празничен концерт като част от кампанията “Постави се на мое място” ще се проведе от 11.00ч., в залата на кино „Одеон” - бул. „Патриарх Евтимий” № 1, съобщиха от Столична община. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама