ПОЛИТИКА


Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си

115 10019 24.02.2011
Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си
Бойко Борисов

Премиерът призова сините да оттеглят подкрепата си за кабинета на ГЕРБ. Той е категоричен, че по този начин иска да облекчи СДС и ДСБ и ако се наложи ще поиска втори вот на доверие, за да могат те да гласуват "против".



Синята коалиция действа заедно с БСП
, това съобщи премиерът Бойко Борисов в ефира на БНТ пред Иван Гарелов.Според него целта им е: да очернят ГЕРБ за предстоящите избори през есента, което било разбираемо и за което той не им се сърди. Министър - председателят не си обяснява критиките за Петко Сертов, защото БОРКОР е една надпартийна организация, която ще разследва корупционни схеми по сигнали на граждани, които по някаква причина са изгубили доверието си в МВР, ДАНС и т.н.

Преди една седмица запалиха къщата на Сертов, защо тогава някой от тях не се обади, попита министър-председателят и допълни, че това се дължи на факта, че ексшефът на ДАНС не им се е "вкарал в игрите". Борисов е категоричен, че случаят на Сертов е аналогичен с този на Йовчев – имат меки характери за началници, иначе са добри оперативни работници, поясни той. Според него Сертов е с прекрасни референции от немските служби, както и  Елеонора Николова. Бойко Борисов каза още, че в БОРКОР има много немски експерти, който работят с тях, а им се заплаща от немското правителство.

Когото се взе решение за Дунавската стратегия, по която участват много страни от ЕС, на България и на Германия им се даде частта за борбата с престъпността, което е сигурен знак за това, че Европа признава успехите на правителството на ГЕРБ, категоричен е Борисов.

Атаката на Алексей Петров е срещу кабинета на ГЕРБ. Последователно атакуваха - Менда Стоянова, после Дянков, Цветанов и накрая мен. От това печели БСП. С помията, която се излива върху нас, се цели да се забрави какво е било управлението на държавата преди това правителство, категоричен е министър-председателят Борисов.

Попитан как ще коментира доклада на НАП от проверката на Цветанов, той заяви, че данъците са личен ангажимент на всеки гражданин по Конституция . Какво да го коментирам, Цветанов е дал съгласие да се прочете цялото сведение от НАП. Последните месец , месец и половина да виждате страх у Цветанов от нашите опоненти, правилно съм постъпил като съм го сложил, щом толкова много го мразят. Мисля, че МВР се справя, вярно е че не се работи комфортно. Службите си нанесоха удар сами със своята некомпетентност, за което много хора си го отнесоха, заяви Борисов.

Г-н Костов лично ми е казвал, че можем да разчитаме на неговата подкрепа. Мартин Димитров заяви, че по среднощ, ако ни трябва - ще стане да ни подкрепи. По времето на Иван Костов Алексей Петров влезе в службите. Сега аз ги моля да си оттеглят подкрепата, те не са направили нищо съвместно с нас. Те целят ГЕРБ да е слаб, искат те да са фактор. Но те в парламента са достатъчен фактор. Искам да ги облекча, ако желаят ще направя още един вот на доверие, за да си гласуват "против" и да се успокоят. Борисов каза още, че планът на всички от Първанов до Костов е  ГЕРБ да се поддаде и да влезе в коалиция- „от тук двама министри, оттам двама министри и както е било от 20 години насам - ще стане куче влачи, диря няма”.

Бойко Борисов е категоричен,че сините харесват това, което прави.
И допълни, че може би е направил лоша услуга на Цветанов, като е обявил неговата кандидатура за предстоящите избори. „Трябваше да кажа, че кандидатът съм аз, свикнал съм да се упражняват върху мен”, заяви премиерът.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама