ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


БТВ на консилиум срещу Бареков

49 12186 25.02.2011
БТВ на консилиум срещу Бареков
Н. Бареков яде от рейтинга на БТВ

Бившата колежка на Николай Бареков Анна Цолова ще бори политиката с потребителски теми.



В сутрешния блок на БТВ от седмици умуват усилено как да се противопоставят на вървящия нагоре рейтинг на техния бивш колега Николай Бареков. В последно време ТВ 7 и "Гореща точка" все по‒успешно „изяждат” сутрешната си конкуренция, като според запознати сутрешният блок на водещия вече се конкурирал единствено с този на БТВ. В известен смисъл може да се говори за летящ старт на Бареков, защото се оказа, че едва за два месеца и нещо той е една от предпочитаните сутрешни компании за зрителите. При това го гледали с еднакъв интерес и традиционните му почитатели и тези, които той неимоверно дразнел с екранното си поведение. Факт е, че журналистът успява да покани в студиото си достатъчно интересни събеседници, а понякога и лица, които не са сред най‒амортизираните телевизионни гости сутрин. Самият Бареков не скри, че се е прицелил в лидерското място и си е дал срок до края на 2011 г., за да го стигне. Което не е изключено, като се има предвид динамичната изборна година, която предстои и превещава множество скандали.

Frognews.bg научи, че вътрешните проучвания в БТВ показвали една интересна тенденция напоследък ‒ оказало се, че рейтингът на Анна Цолова и Виктор Николаев е най‒висок не когато говорят за политика, а тъкмо напротив ‒ когато обсъждат потребителски, битови и социални теми. Проблеми, които засягат домакинствата като цени, парно, храна и др. носели повече точки, а най‒много се котирали битовите драми, скандали, убийства, лекарски грешки и др. под. Точно поради тази причина в сутрешния блок на БТВ такива теми присъстват все по‒често, а няколко пъти досега беше направен и експериментът въобще да не се залага на политици‒събеседници в сутрешния формат. На пръв поглед подобен избор изглеждал странен и имал противници, които твърдели, че българинът е политикан и обича да бистри и да слуша за политика. В същото време ясно се виждало, че потребителските въпроси са изместили интереса към политиката на второ място и сега Цолова и Николаев усърдно копаели в тази посока. Цолова била особено амбицирана да покаже, че сутрешният блок на БТВ може да запази челното си място, независимо от екранното завръщане на бившия й партньор.

В НТВ пък вече станали пишман от рейтинга на Витомир Саръиванов и Ели Гигова и се оглеждали за евентуални техни заместници, гласи медийната клюка от последните седмици.

В БНТ пък посветвали водещата Жени Марчева да дава от време на време думата и на колегата си Андрей Захариев. Напористата водеща се увличала с въпросите и често се случвало да обесеби изцяло разговора със събедениците си, недавайки възможност на Захариев да отрони и дума. Очевидно сутрешните водещи продължават да търсят най‒подходящия екранен формат за „Денят започва” ‒ преди дни Frognews.bg ги засече вкупом на прожекцията на американския филм „Morning glory” (Сутрешен блок), в който се разказва за възраждането на западнало сутрешно предаване в известна американска телевизия.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама