СВЯТ


Либийският народ крещи за помощ – тук ни избиват!

1 13910 26.02.2011
Либийският народ крещи за помощ – тук ни избиват!

ООН не просто се провали, но години наред те приветстваха Либия – тя беше член на СС на ООН, тя председателстваше и комисията по разизма.



Либия получи всички морални награди, които ООН можеше да й даде, каза Х. Ноер в ефира на БНР.

Тъжно е, че трябваше да стигне дотук. Страните, които подкрепиха Либия, може би ще гласуват против нея. Арабската лига замрази участието на Либия, което е прецедент. Общото събрание на ООН може да отстрани Либия, прогнозира гостът.
Когато САЩ нападна Ирак бяха изтъкнати други причини. Сега обаче режимът в Либия убива хора. Всяка военна намеса носи рискове. Нека направим коалиция срещу Кадафи. Либийският народ крещи за помощ – тук ни избиват.

Ще се нуждаем от военна намеса, може би тепърва ще видим по-решаващи действия. В Либия има масови убийства, клане, което няма аналог в други страни. Става въпрос за престъпления срещу човечеството.

Най-силните подръжници бяха от Арабската лига, но в последните години Западът се сближи с Либия. Там е най-качественият нефт в света, сключваха се договори за милиарди долари, но трябва да има някакво чувство за срам. Правителствата взимат решения, водени от интереси, но къде остана гражданското общество?, попита Ноер.

Frognes.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама