НОВИНИ


Детекторът показал, че за флашките са взели пари

13 5128 26.02.2011
Детекторът показал, че за флашките са взели пари

Всеки, който прояви желание да се подложи на детектора на лъжата, може да направи това. Р. Петков беше министър на МВР и има доста въпроси, които могат да му се зададат. Например твърденията на американското посолство – те могат да се проверят. Автентичните разговори не е възможно да бъдат изнесени на флашки, нито на дискове – системата не позволява да се правят такива записи.



Това обяви в ефира на Нова тв Неделчо Стойчев, шефът на полиграфа в Института

Преди години бяха отвлекли дъщерята на Ф. Беев, а в пресата се появи съобщение, че сам го е извършил. Той дойде и полиграфът доказа, че той няма нищо общо с отвличането, разказа гостът.

Полиграфът се ползва от 1998 година в Института по психология при МВР, обясни Н. Стойчев. Не желая той да се използва в съда, защото работата ще стане много опасна. Хората могат да станат мишена от недоволни осъдени. На този етап полиграфът не се признава в съда.

Михаил Лещарски е с характеристиките на сериен убиец, задържаха го във Враца след дълго издирване, разказа Стойчев. Първо работихме с него и с детектора за престъплението в Ромча, оказа се, че е той и започнахме да разплитаме престъпленията му. Досега е доказано, че е убил трима души, но може да се окаже, че са повече. Лещарски е живеел като партизанин, криел се е в гората, например.

Лазар Колев също се подложи на детектора и той показа, че той е извършител и е занесъл телата на момичетата и ги е изхвърлил. Тестът има формат, схема, която трябва да се спазва, обясни още Стойчев. Л. Колев каза, че знае, че Белнейски са убити на 29 декември.

Момчето, което обвини Я. Янев в сексуален тормоз не лъже – това показа полиграфът. Няма как да се променят показанията на детектора, той сега е компютиризиран и не може да се промени записаното, каза Стойчев.

Детекторът показа, че този, който е изнесъл флашките от ДАНС, е взел пари. Има и един човек от МВР, който направи подробен разказ, от който стана ясно, че не е свързан с изтичането на информацията, а по-скоро е превишил правата си, обясни работата по изтеклите СРС-та Стойчев и допълни, че са проверили 6 човека с детектора, които имат достъп до изтеклата информация.

Автентичните разговори не е възможно да бъдат изнесени на флашки, нито на дискове – системата не позволява да се правят такива записи, разясни технологията шефът на детектора.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама