ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 13 декември

0 4035 12.12.2007
Предстоящо на 13 декември

Заседава НС; протестират медицински сестри, акушерки, лаборанти и други професионалисти по здравни грижи; връчват наградата „Офицер на годината”; дават брифинг във връзка с проектите, които ще бъдат финансирани от бюджетния излишък.


 

Министър-председателят Сергей Станишев ще участва в церемонията по подписването на Лисабонския договор за изменение на Договора на Европейския съюз и Договора за създаване на Европейските общности. От българска страна договора ще подпишат премиерът Сергей Станишев и външният министър Ивайло Калфин.

Народното събрание ще проведе пленарно заседание от 9 часа.

Под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински на 13 декември 2007 г. ще бъде тържествено отбелязана 100-годишнината от създаването на стандартната клавиатура на пишещите машини в България. Честването ще започне в 15.00 часа в голямата зала на Българската академия на науките, пл. „Народно събрание”.

Представители на НЗОК ще дадат пресконференция на тема “Резултати от договарянето на лекарства за домашно лечение и договарянето на медицински изделия и диетични храни, заплащани от НЗОК” от 13:00 часа в БТА.

В София от 15 до 16 ч. в градинката до парламента ще протестират медицински сестри, акушерки, лаборанти и други професионалисти по здравни грижи от държавните и общинските болници, диагностично консултативните центрове, училищата, детските градини и др.

От месец февруари 2008 г. Столична община ще въведе единна информационна система за детските градини на територията на София, която ще обхваща дейности по обявяване на свободни места, подаване на документи, прием на деца в детските градини и посещение, както и обслужване на административно - стопанската дейност и др. Информационната система ще бъде представена пред журналисти в 11.00 ч. в І-ва зала на Столичната община

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще посети и огледа изпълнението на строителните дейности, извършвани в участъка на метростанции 8 и 9 – Ректората на Софийския университет и „Стадион Юнак”.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще наградят офицери, отличили се при изпълнение на служебните си задължения през 2007 г. Наградата „Офицер на годината” бе учредена през 2001 г. Номинираните за наградата офицери се определят след допитване до читателите на вестник „Българска армия” и по предложение на командващите видовете въоръжени сили и командирите на поделения. Церемонията ще започне в 16.30 ч. на 13 декември 2007 г. в Централния военен клуб, заповядайте!

Церемония за тържествено посрещане на първа механизирана и първа пехотна рота от Българската армия, участвали в операцията на НАТО в Афганистан, ще се състои в поделение 34 750 – Карлово. Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще наградят кадрови военнослужещи за професионално изпълнение на задачите. Церемонията ще започне в 10.00 ч. в поделение 34 750 – Карлово.

Заместник-началникът на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите генерал-лейтенант Румен Цоков ще приеме военна делегация, водена от началника на Академията на националната отбрана на Република Гърция вицеадмирал Димитриус Куркулис. В състава на гръцката делегация са включени военнослужещи, които се обучават във военната академия на Гърция. Те са на посещение в нашата страна по покана на Военна академия „Г.С.Раковски”. Ще бъде обмен опит в областта на военното обучение и подготовка.

От 10.30 часа в зала 6 на хотел „Радисън” ще се проведе дискусия на тема „Изборни манипулации и изборно законодателство”, организирана от народната представителка Татяна Калканова. За участие в дискусията са поканени проф. Михаил Константинов, Райна Гаврилова, директор на „Тръст за демокрация в Централна и Източна Европа”, Стефан Тафров, Дими Паница, Мира Янова, представители на МВР и Главна прокуратура, колеги, работили по темата.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с Управителния съвет на Българската асоциация на частните училища. Срещата ще е в 11.00 часа в Частна английска бизнес гимназия и колеж „Евростандарт”, ул.”Кирил и Методий” 148, в сградата на НПГ по прецизна техника и оптика „М.В. Ломоносов”.

От 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще даде брифинг във връзка с проектите, които ще бъдат финансирани от бюджетния излишък. Брифингът ще се проведе в зала “Пресцентър” на МРРБ.

Център за Психологически Изследвания стартира проект за Българо-Американски Културен Център за Хора с увреждания. В него ще се създават традиции за популяризиране таланта на Хората с увреждания. Ще се дискутират добрите Международни практики. Ще се показват картини и други творчески продукти на Хора, които иначе са незачетени и отхвърлени. Ще се демонстрира как човешките права са приоритет на всяко общество и дискриминацията се премахва чрез активни действията във всяка културна сфера.

В 10.00 часа в заседателната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще се проведе търг с явно наддаване за избор на наемател на почивната база в к.к. „Св. Константин и Елена”, управлявана от МДААР.

От 10 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне четвъртото издание на "Младежки икономически форум" на тема "България на единния европейски пазар". Проявата се организира от Студентския съвет и ще бъде открита от проф. д-р Борислав Борисов, ректор на УНСС. Основната цел на проекта е да се продължи традицията за студентски изследвания и провеждане на научни форуми.


Пресконференция на тема :Съдебната регистрация на Сдружение "Коалиция Съюз на демократичните сили"” ще се състои в пресклуба на БТА от 11 часа. Участници в нея ще бъдат д-р Григор Малев - председател на Сдружението, Красимир Момчев - Българска християнска коалиция; Васил Михайлов - Нова социалдемократическа партия; Иван Станчев - Съюз на репресираните след 9 септември 1944 г.; Петър Гюзелев - общински съветник; Спас Димитров; Красимир Стефанов и Людмил Бешков.

Пресконференция на тема “Археологическите открития на 2007 г. Политиката на комитет "Съзидание" относно културно - историческото наследство” ще се проведе от 12 часа в пресклуба на БТА.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама