НОВИНИ


Пенчев: Държавата може да пусне багери по ромските гета

10 5881 02.03.2011
Пенчев: Държавата може да пусне багери по ромските гета
Константин Пенчев Булфото

Това обаче няма да реши въпросът, не се мисли гъвкаво, каза по темата за узаконяването на ромските постройки омбудсманът Константин Пенчев в сутрешния блок на БНТ. Той попита риторично: „Вярнo ли е, че в България 400 000 роми, които живеят без образование и без работа – Вярно!"



Държавата може да пусне багерите и да събори незаконните гета, но какво се случва – веднага изниква палатков лагер и куп бедстващи хора, което не е вариант. Също така можем да разгледаме и др. опции, а именно от някъде да се намерят милиарди и след като съборим да им построим къщи. Тук има опасността те да се отнасят с тях като към нещо, което не е тяхно, което също не е приемливо. Трябва да има гъвкаво мислене и то да се прави от всички, категоричен е омбудсманът.

Той обясни, че във фургоните на бул. Европа в София ромите са били настанени временно. „Проблемът е в държавата. Богатите хора имат възможност всичко да узаконят, страдат по-бедните”, заяви Пенчев.

Що се отнася до закона „Кушлев”– той поясни, че е въпрос на политика. „Омбудсманът не се бърка в политиката, моята работа е когато се прави един закон по пътя му нито един човек да пострада” коментира Константин Пенчев.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама