НОВИНИ


Младенов: Все още няма военна интервенция срещу Либия

1 5240 02.03.2011
Младенов: Все още няма военна интервенция срещу Либия
Николай Младенов

На този етап в Северноатлантическия алианс няма дискусия за военна интервенция срещу Либия. Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов в телефонен разговор по БТВ.



Ситуацията там е много тежка и се усложнява. Данните са за хиляди хора, които се опитват да се спасят от гражданската война между режима на Кадафи и тези, които са против него”, допълни той. Ние ясно и категорично призовахме нашите сънародници да напуснат Либия, припомни министър Младенов. По думите му основен приоритет на МВнР е да съдейства на сънародниците ни, които искат да се изтеглят. От ведомството са подготвили и вариант за експресно евакуиране на българската мисия в Триполи. „Имаме готовност това да стане в рамките на часове”, каза Николай Младенов.

Той коментира и публикацията на „Гардиън”, според която през 2009 г. България е продала на Джамахирията амуниции за 3,7 млн. евро. „Изнасянето на оръжие за Либия не е било по време на правителството на ГЕРБ. Като погледнете световните данни обаче ще видите, че има страни, които са доставяли оръжие за Джамахирията за стотици милиони”, допълни външният министър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама