НОВИНИ


Отново фалстарт на делото срещу Баретата

4 4646 08.03.2011
Отново фалстарт на делото срещу Баретата
Златомир Иванов - Баретата

За пореден път не беше даден ход на делото срещу Златомир Иванов – Баретата и още 20 души от наркоорганизацията “Фирмата”.



Причината е отсъствие на един от съпроцесниците на бившия командос – Борислав Секулов, който е представил болничен лист, от който се разбира, че има нарушения на вестибуларния апарат и това пречи на явяването му пред съда.

Вчера Секулов бе в съдебната зала, но пък обяви, че адвокатката му Цветелина Николова не се явява, защото са разбили кантората й. По думите на подсъдимия от кантората са откраднати важни документи, свързани с делото.

Отделно процесът бе отложен и заради смъртта на един от съдебните заседатели. Оказа се, че резервният заседател Христо Дойчинов е починал внезапно от инфаркт.

Златомир Иванов и бандата му са обвинени в организирането, ръководенето и участието в престъпна група за разпространение на наркотици, известна като “Фирмата”. Бившият командос заедно с Мартин Димитров е обвинен и за убийството на Румен Стефанов. В началото на февруари смятаният за дясна ръка на Баретата Антон Савов – Тони Мамата се предаде доброволно на правосъдието. Той заедно с Мартин Станков – Рашо, пряко са отговаряли за покупката и разпределението на наркотици по райони. Рашо все още се издирва от органите на МВР, след като в началото на 2010 година го изпуснаха след акция в хотел край Петрич.

Веднъж вече делото се провали и се наложи да започне отначало заради скандала със заседателя Петър Георгиев, който бе задържан при акция на МВР “Педофилите”. След този случаи съдебният състав взе мерки и осигури двама резервни заседатели. Единият от тях обаче вече не е сред живите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама