НОВИНИ


Ст. Констанатинов: Революции в здравеопазването няма

5 4699 11.03.2011
Ст. Констанатинов: Революции в здравеопазването няма
Ст. Констанатинов

Информационната система не е добър начин за разходване на публични пари.



Не съм привърженик на революциите, те завършиха в ВОСР, обяви по НТВ министърът на здравеопазването Ст. Константинов. Той посочи, че на първо място трябва да се говори за лекуване и чак накрая за пари.

По повод парите за лечение на онкоболните, министърът обясни, че проблемът е произтекъл от неправилни управлениски решения. Лекарствата за онкоболни се получавали по много сложна и дълга процедура. От ноември променяме нещата - една част от лекарствата минаха към Здравната каса, а там няма търгове и сега организацията е по-бърза, обясни той. Постепенно това, което може, трябва да мине към Здравната каса, много по-бързо ще се получава адекватното лекарство.

Информационната система не е добър начин за разходване на публични пари
. Платени са 2 милиона, доставен е хардуеър, сериозна техника за момента, направен е някакъв софтуер, обучавани са някакви хора на хартия, но не разбрах някой някога да е работил. Но парите са платени, а нищо не се е случило. И няма да се случи. Междувременно процесите са се променили, каза Константинов и добави, че 1 млн публични средства са изразходвани без резултат. Така изчезнаха и гръмките проекти за електронни портали и пр.

По-прозрачно и демократично от това, което правим в момента, едва ли има, посочи министърът по повод търговете. Болниците не задлъжняват, ние превеждаме пари за лекарства, опроверга той твърдението, че нямало пари за лекарства.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама