НОВИНИ


Шокиращо! Трусовете не спират

10 5455 11.03.2011
Шокиращо! Трусовете не спират

"Аз съм в Токио и ме застигна на улицата. Ако не се държах за едно дърво, нямаше да остана на крака", разказва в страницата си във Фейсбук анализаторът Стефан Гамизов, който в момента се намира в Токио.



"Всички са на улицата, а шокиращото е, че се наложи да успокоявам японци-момче и момиче. Метрото, градския транспорт...всичко спря. Полицията е на всеки ъгъл, телевизията излъчва кадри от най-тежко засегнатата префектура.Трусовете не спират, по-малки са, но са на всеки 10 мин. Мобилните телефони работят от време на време, Японците около мен твърдят че това им се случва за първи път, което много ме учуди. Всички летища са затворени", продължава разказа си очевидецът.

По информация на българското посолство в Токио в страната на изгруващото слънце живеят около 600 наши сънародници. До този момент няма данни за пострадали български граждани в резултат на силното земетресение в Япония тази сутрин, съобщиха от МВнР. 

Външно министерство е в постоянен контакт с българското посолство там чрез сателитна връзка, поради нарушените комуникации в Япония.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама