ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 декември

0 4025 16.12.2007
Предстоящо на 17 декември

Ивайло Калфин посещава Прищина и Белград; НС заседава извънредно; обявяват антикорупционни приоритети; връчват годишните награди на Агенцията по заетостта “Работодател на годината - 2007”; откриват Коледна изложба-базар на занаятите.


 

На 17 и 18 декември 2007г. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще направи посещение в Прищина и Белград. Визитата е продължение на активната политика на Р България за подпомагане на международните усилия за намиране на устойчиво решение за бъдещия статут на Косово.

Народното събрание ще проведе извънредно заседание от 10 часа.

На 17 и 18 декември 2007г.  в базата на Министерството на труда и социалната политика в столичния кв. „Кремиковци” ще се проведе работна среща на представителите на администриращите органи на националните оперативни програми за усвояване на средствата от структурните фондове на ЕС с новоизбраните кметове на общини от БСП и левицата - мандат 2007-2011г.

От 8,30 часа в Аула Максима ще се проведе Общото събрание на НСА “В. Левски”, на което ще се избира ректор.

На открито заседание Правителствената комисия за противодействие и превенция на корупцията ще обяви антикорупционните приоритети, основните цели за следващата 2008 г., както и добри практики в областта на превенцията на корупционните прояви в понеделник /17 декември/ от 10 часа. Заседанието е в контекста на седмицата на борба с корупцията и в него участие ще вземат министърът на вътрешните работи Румен Петков, главният прокурор Борис Велчев, представители на различни министерства, неправителствени организации и журналисти.

Ръководството на ПП „Зелена България” – Българските зелени ще направи официално посещение във френската столица Париж. Делегацията от българска страна включва председателя на партията, г-н Стоян Динков, главния секретар – Илиян Матеев и говорителя – Таня Карабелова.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще връчи годишните награди на Агенцията по заетостта “Работодател на годината - 2007” от 16.30 часа в столичния хотел “Принцес”.

Коледна фиеста организира дирекция „Социални дейности” при Столична община от 16.00 часа в Клуб „Кабаре”. На тържеството ще присъстват 80 младежи в неравностойно социално положение от Бюрата и Заведенията за социални услуги.

В 14.30 часа в залата на МДААР министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще подпишат договор с консорциум “Информационни технологии в здравеопазването”.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще открие двудневен семинар, посветен на прилагането на чл. 11 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи. Откриването на форума ще бъде от 10.00 ч. в зала "Тържествена" на Съдебната палата.

СГС ще гледа делото срещу Николай Методиев от 9.30 часа.

СГС ще гледа делото срещу Фидел Беев от 13.30 часа.

В 12.00 ч. в района на Канално-помпена станция 2 – гр. Бургас, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще направи първа копка на строителните работи по два компонента от ИСПА мярка „Интегриран воден проект за гр. Бургас” - Лот 1 “Рехабилитацията на водоснабдителната мрежа в гр. Бургас” и Лот 2 “Разширение на канализационната мрежа в гр. Бургас”.

От 9.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие научно-практическа конференция „Новости в лъчелечението”. Тя се организира от Специализирана болница за активно лечение по онкология и ще се проведе в аулата на лечебното заведение.

От 12.00 часа кметът на район „Южен” Александър Колев и зам. кметът на района Пламен Начев ще открият социалната трапезария в училище „Св. Константин Кирил Философ”, което се намира на улица „Г. Кондолов”, до заведението „Гладиатори”. До момента в кухнята са записани 130 души, капацитетът е храна за 200 човека.

Българската федерация по спелеология организира пресконференция по повод провеждането на поредната украино-българска експедиция за проучване на най- дългите гипсови пещери в света в Украйна. Пресконференцията ще се състои от 13.00 часа в Пресклуб "България" - Национален стадион "Васил Левски"-София.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие от 11.00 ч. в зала “Средец” на Министерството на културата Коледна изложба-базар на занаятите. Събитието, което е по повод наближаващите празници, е организирано от Министерството на културата, Регионална занаятчийска камара – София и Националната Занаятчийска камара.

Българска стопанска камара организира от 11.00 ч. пресконференция. Тя ще бъде в сградата на БСК - ул. „Алабин” 16-20, ет.1

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама