НОВИНИ


Взрив потроши джипа на зам.-кмет на Стара Загора

5 5326 22.03.2011
Взрив потроши джипа на зам.-кмет на Стара Загора

Джипът на Велизар Балабанов, заместник-кмет на Стара Загора по икономическите въпроси, е бил взривен тази нощ.



Инцидентът е станал в Стара Загора, когато неизвестно лице е задействало самоделно взривно устройство, поставено под лек автомобил "Хюндай Санта Фе", паркиран на ул. "Константин Иричек", информира БГНЕС.

При експлозията няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по автомобила и са счупени стъкла на прозорците на съседни сгради.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.333 вр. чл.330 от НК. В момента, на мястото на инцидента се провеждат процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия. Работата по случая продължава сектор "Борба с организираната престъпност" – Стара Загора.

Припомняме, че това не е първият взрив срещу собственост на заместник-кмета Балабанов. На 24 юли 2008 г. пред магазин за парфюмерия на бул. "Цар Симеон Велики" в града, който принадлежи на заместник-кмета, беше поставена бомба. След около половин година, на 6 февруари 2009 г., магазинът беше запален. При извършения тогава оглед беше установено, че неизвестно лице е взломило витрината на обекта и го е запалил.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама