ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 19 декември

0 4015 18.12.2007
Предстоящо на 19 декември

Представят изследване за първата година от членството на България в ЕС; обсъждат цената на природния газ за 2008 год.; БНБ пуска възпоменателна сребърна монета от серията "Съкровищата на България".


Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще представи поръчано от нейния екип национално представително изследване на общественото мнение за първата година от членството в Европейския съюз. Представянето ще бъде от 13.00 часа в зала 101 на МВнР.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на презентациите на проектите за „Обемно-устройствено проучване” за бъдещата реконструкция, модернизация и развитие на Централна гара София. Класираните участници в конкурса ще направят презентации на своите проекти във VІР – залата на Централна гара София. На представянето ще присъстват генералният директор на НК „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев, изпълнителният директор на БДЖ Олег Петков, главният архитект на София Петър Диков и авторите на проектите, взели участие в конкурса.

ДКЕВР ще обсъди на открито заседание предложената схема цената на природния газ да се актуализира с един и същи процент на всеки три месеца през 2008 г., като размерът на корекцията да е със 7.95%.

45-тият извънреден събор на БЛС за вземане на решения за по-нанатъшни действия от страна на съсловието относно преговорите по НРД 2008 ще се проведе днес. Той ще се състои в киносалона на Военномедицинска академия.

В Централен военен клуб ще се състои коледно-новогодишен семинар за деца, лишени от родителска грижа. Мероприятието е организирано по инициатива на Министерството на държавната администрация и административната реформа съвместно с “Университет на 21 век” и ще премине под егидата на министър Николай Василев.


Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще връчи статуетките на богинята на победата Нике на журналисти, отразяващи военната тема в Централния военен клуб. На церемонията ще присъстват началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и заместник-министрите на отбраната.


Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще разговаря с генералния директор на Международното бюро на Всемирния пощенски съюз Едуард Даян. Едуард Даян е на официално посещение в България по повод пускането в употреба на пощенско-филателно издание, посветено на успехите на български спортисти.

Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване на тема „Пегас от Вазово” от серията „Съкровищата на България”. С нея продължава традицията да се отсичат монети с изобразени известни археологически находки, открити на територията на България.На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината „1879”, изписана върху лентата, както и номиналната стойност „10 ЛЕВА”. Околовръст са изписани „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА” и годината на емисия „2007”.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще се срещне с деца от Дом за деца, лишени от родителски грижи “Н. Й. Вапцаров” в Първо студио на БНР. Коледното тържество е организирано от Министерството на труда и социалната политика и Българското национално радио. По-късно министър Масларова ще даде брифинг на тема - дейността на министерството през 2007 година.

Церемония за връчване на годишните награди Златен почетен знак за принос към европейските образователни програми ще се проведе от 19.30 часа в зала „Сердика” на хотел „Шератон”. Сред отличените за връчване на почетен знак тази година са Даниел Вълчев, вицепремиер и министър на образование и науката, Веселин Методиев, министър на образованието и науката (1997-1999 г.), Иван Нейков, министър на труда и социалната политика (1997-2001 г.) и Васил Гъдев, директор на Софийска професионална гимназия по туризъм, бенефициент по програмите „Леонардо да Винчи” и „Коменски”.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще подпише договор за “Проектиране и строителство на пречиствателна станция за отпадъчни води и спомагателни съоръжения в Русе” от 12.00 часа в сградата на общината.

На територията на област Благоевград от днес започват проверките за разпространението на опасни пиротехнически вещества.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама