НОВИНИ


Улични крадци тарашат из София

2 6024 23.03.2011
Улични крадци тарашат из София

Почти цяла година на територията на столицата вилнеят алжирски банди от улични крадци. Тава каза по "Дарик" инспектор Ценко Петков от сектор „Улични престъпления” в СДВР.



Жителите на северноафриканската държава идвали у нас с редовни документи в групи по двама-трима,  след което започвали да се занимават с джебчийство. Освен алжирците в София масово крадат румънци и албанци, разказват от СДВР.
Родните джебчийки пък са усъвършенствали занаята си в чужбина и вече рядко режат чанти. „Няма как да ги разпознаете и да кажете, че това е джебчийка. Тя изглежда добре, ходи на фризьор, маникюр, поддържа се, купува си скъпи дрехи”, описа профила инспектор Петков.

Кражбите на мобилни телефони също вече не са на мода, а се крадат само пари и злато. „Преди се крадяха много мобилни телефони, но в момента се насочват само и единствено към пари. Защото това не може да бъде проследено и доказано. При кражбата на пари няма как да се докаже собствеността на тези пари, докато при мобилния телефон има документи, номера”, обясни той.

90% от извършителите на джебчийските кражби в София са жени и деца, разказват още от столичната полиция. Близо 180 души са задържани в рамките на година за извършване на подобни престъпления. Контингентът обаче е постоянен и често в полицията попадат едни и същи хора.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама