НОВИНИ


Пленените събрали над 350 000 лв. за похитителя от Кортен

14 5992 24.03.2011
Пленените събрали над 350 000 лв. за похитителя от Кортен
Стефан Петров

Петя Славова праща жените на почивка.



Около 350 000 лв. събрали в няколко чанти служителките на Инвестбанк за 27-годишния Стефан Петров, който нахлу въоръжен в сряда към 16 ч в сливенския клон на трезора и ги взе за заложнички, пише 24 часа. Младият мъж, който е родом от с. Кортен и работи като охранител , нападнал офиса, въоръжен с личния си пистолет "Байкал" и с над 50 патрона. При влизането той рани гарда Станчо Станев. Кризата в Сливен продължи и след редакционното приключване на броя, тъй като нападателят, въпреки че освободи 6-те заложнички, отказваше да се предаде и преговорите с него продължиха.

Искаме да му спасим живота, така от МВР обясниха защо не щурмуват сградата, след като вътре няма заложници.

Инвестбанк ще помогне на пострадалите си служители и техните семейства да преодолеят тежкия стрес, обявиха от банката вчера. Те ще получат специализирана медицинска помощ от ЗОК "България Здраве", както и възможност за почивка във "Феста Хотели". "Удовлетворени сме от благоприятното приключване на инцидента със заложниците. Най-голямата ми радост е, че всички наши служители са на свобода и живи", каза Петя Славова, председател на Надзорния съвет на Инвестбанк.

Тя благодари на министър-председателя Бойко Борисов за личната му ангажираност и участие, на главния секретар на МВР Калин Георгиев за ръководството на операцията, на психолозите и на останалите служителите на МВР, на областния управител на Сливен и на всички, които оказаха съдействие за успешното приключване на критичната ситуация. (24 часа)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама