НОВИНИ


Касим Дал ще сваля Доган от лидерския пост

10 5787 27.03.2011
Касим Дал ще сваля Доган от лидерския пост
Касим Дал

Членовете на групата във Фейсбук „Аз подкрепям Касим Дал" организираха дискусия в зала 6 на НДК, където се събраха 350 от привържениците на Дал. Бившият втори в ДПС ще проведе подобни дискусии и в други български градове, като Търговище и Шумен. Тези дискусии, по думите му, ще са последен опит да се променят нещата в ДПС.



„Вие и мен изненадахте, не очаквах такава подкрепа във Фейсбук" - заяви в началото на своето изказване Касим Дал, като подчерта, че заради 4500-те души, които го подкрепят в социалната мрежа, се е научил да борави с компютър.

Дал се извини на своите симпатизанти заради идеализма си, с който е бил до Ахмед Доган. Въпреки близостта си до него, той припомни, че е бил един вид опозиция в партията и винаги е бил „на различното, на другото мнение".

„За съжаление много рядко съм успявал" - допълни Касим Дал.
Като един от своите успехи в ДПС той отчита Закона за досиетата, на който е вносител. „За съжаление, не се получи идеалният закон" - подчерта той.

Дал изрази съжаление, че твърде късно е прочел агентурното досие на лидера си. „Срам и позор е да донасяш за най-близките си, за съратниците си" - подчерта бившият втори в ДПС. „Знаете ли колко съдби са съсипани, знаете ли колко майки са плакали и плачат за това нещо?" - допълни той.

„Ще направим всичко възможно Ахмед Доган да влезе в историята като острието на Държавна сигурност" - заяви Дал, като увери, че няма да спре да казва истините, които е видял и прочел.

„Скъпи приятели, много мълчахме!" - обърна се към своите симпатизанти Дал, като според него причината за това мълчание в ДПС е, че изказаното на висок глас е щяло да се възприеме като разцепване на партията.

По думите му, 99 на сто от избирателите на ДПС споделят неговите виждания за процесите в партията, но говорят тихо и със страх поради една или друга причина

В днешната дискусия участие взеха Екатерина Бончева от Комисията за досиетата и Тома Биков, автор на книгата „Досието на Доган".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама