НОВИНИ


М. Димитров: Овчаров е стар манипулатор

35 6018 28.03.2011
М. Димитров: Овчаров е стар манипулатор
Мартин Димитров

Как така от гьол АЕЦ Белене стана структуроопределящ проект, попита синият лидер.



Дори стар манипулатор като Р. Овчаров не може да се справи по темата за Белене
, което се намира близко до разлома на Вранча, обяви по БТВ лидерът на СДС Мартин Димитров. Кой ще поеме този риск? Козлодуй е много по-малко рискован, ако ни трябва допълнителна мощност, блок при Козлодуй ще бъде по-евтин и безопасен, препоръча Димитров.

Умният човек управлява рисковете, констатира синият лидер. Има официален анализ на НЕК; според него недостиг на електроенергия няма да има, затова трябва да се удължи животът на Козлодуй, време има, нямаме бърза работа, каза той.

Важно е да се гледа националният интерес, но има хора, които заради някакъв интерес, искат да построят Белене. А то не отговаря на критериите - сигурност и евтина цена. Как преди изборите за премиера Белене беше гьол, а сега нещата се промениха - нямаме обяснение за това, че изведнъж това стана структуроопределящ проект. Да извадим онзи доклад, призова той и поиска да се види съдържанието му. През цялото време зад Белене стоеше Първанов и БСП, добави той.

Разбирам, че г-н Димитров е суперспециалист по ядрената енергетика, но вие имате специалист при вас, който ще ви обясни. Няма как една централа да е и евтина, и безопасна; хубавите неща са скъпи, репликира Овчаров.

Има огромен натиск върху много хора в България, това е най-малкото странно, установи Димитров.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама