НОВИНИ


Хр. Грозев: Устроиха корпоративно превземане на вестниците

37 6714 30.03.2011
Хр. Грозев: Устроиха корпоративно превземане на вестниците
Христо Грозев

Това се нарича рейдерство и досега се правеше в Русия и Украйна рано сутрин; постепенно ни стесняваха фунията, отказаха ни и достъп до сградата, каза единият партньор.



Това, което видяхме в неделя, беше корпоративно превземане, не сме свикнали да го виждаме у нас, но го има в Русия и Украйна, където става рано сутрин, обяви днес в Гореща точка по ТВ 7 Христо Грозев. У нас това станало в неделя и се наричало рейдерство.

Най-важното е журналистите да продължат да работят спокойно. За да стане тази сделка, аз и партньорите ми поехме дългосрочни ангажименти, че ще контролираме и ще бъдем спирачки, т.е. че ще останем в сделката. За нас нямаше друга алтернатива, освен да участваме в управлението дългосрочно, а през тези месеци все по-малко имахме достъп до текущите дела на фирмата. Стесняването на фунията приключи, когато ни беше отказан достъп и до сградата. През миналата седмица решихме, че това не може да продължава повече, поискахме съучастие в управлението и в неделя ни отговориха по този начин, обясни Грозев. Той до последния момент се надявал да разреши конфликта с мирни преговори.

Съдружникът фон Хабсбург категорично казал, че не би влязъл в сделката, ако участието му бъде сведено само до финансово инвеститорство, разказа Грозев.

Николай Бареков пък каза, че провел дълъг разговор с другата страна в скандала, Любомир Павлов.

Frognews.bg напомня, че вчера стана ясно как собствениците на най-голямата вестникарска група в България са в конфликт помежду си. 83% от "Медийна група България холдинг" (фирмата, притежаваща "Труд", "24 часа", "168 часа" и още няколко издания) били прехвърлени на името на Огнян Донев и Любомир Павлов, а сделката станала без знанието на другия партньор в проекта, който доскоро държеше 53% от пресгрупата. Като узнал за извършената продажба, представителят на фирмата Христо Грозев поискал на следващия ден да се блокират всякакви вписвания по фирмената партида на пресгрупата до изясняване на обстоятелствата.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама