ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 21 декември

0 4010 20.12.2007
Предстоящо на 21 декември

Представят информационната система за координация и комуникация на антикорупционните структури; Меглена Кунева отчита дейността си за първата година от мандата си като комисар; “Гранична полиция” чества професионалния си празник; организират предколедни мероприятия.


 

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде специален гост на дискусия, посветена на Лисабонския договор на ЕС и Хартата за основните права и свободи. Срещата ще бъде от 9.15 часа в информационния център на Постоянното представителство на Европейската комисия у нас.

От 13.00 ч. Меглена Кунева ще отчете дейността си за първата година от мандата си като комисар и ще представи някои от темите и инициативите, по които ще работи през 2008 г. “Европа на гражданите” е заглавието на книгата на еврокомисар Кунева, чието представяне ще се състои от 17.00 ч. във Военния клуб, зала „Тържествена”. За книгата ще говорят бившият външен министър Соломон Паси и изпълнителният директор на Тръст за развитие на гражданското общество в Югоизточна Европа Райна Гаврилова.

От 10.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъде представена информационната система за координация и комуникация на антикорупционните структури. Тя включва модул, поддържащ единна база данни за сигнали и друга информация за случаи на корупция, конфликт на интереси и неправомерни действия на служители електронен регистър на жалбите, молбите и изявленията за корупционни действия регистър на инспекциите модул за координация, взаимодействие и комуникация между звената за борба с корупцията модул за събиране и проверка на данни интернет страница административен модул.

От 10.30 ч. в зала “Александър” на хотел “Радисън” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще обяви първите одобрени за финансиране проекти по Оперативната програма “Административен капацитет” ОПАК. На тържествена церемония той ще връчи грамоти за успешно участие на първите бенефициенти по програмата.

Главна дирекция “Гранична полиция” чества своя професионален празник. По този повод са организирани от 9 часа в салона на МВР и в 11 часа на Паметника на незнайния войн.

Кметът на София Бойко Борисов ще получи в 10 ч. приза „Златна значка на Академик” и почетен плакет на Обединен спортен клуб „Академик” – София. Решението за връчване на наградата е взето от Управителния съвет на дружеството. Бойко Борисов ще получи и алманаха „60 години Академик”. Награждаването ще се състои в сградата на Столична община.

Главният изпълнителният директор на “Български пощи” ЕАД Енцислав Харманжиев и министърът на вътрешните работи Румен Петков ще подпишат договор за сътрудничество. Според каузите на документа таксите и санкциите, наложени от КАТ ще се внасят в пощенските станции в страната. Подписването е в 14 часа в заседателната зала на Министерството на вътрешните работи.

“Технополис” – България и МВР организират благотворителен Коледен празник за децата на загиналите полицаи. Той ще бъде от 13 ч. на зимната пързалка пред Народен театър "Иван Вазов".

Кметът на София Бойко Борисов ще представи в 12 ч. новите съоръжения, които осигуряват достъпна среда за ученици с увреждания в 54 СОУ „Свети Йоан Рилски” в столичния район „Надежда”. В Училището са изградени платформа и достъпен санитарен възел.

В 10.00 ч. министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще посети обновения Дом за ветерани на културата и изкуствата в столичния квартал „Захарна фабрика”, бл. 48 А, ет. 2.

“БФБ-София” АД организира церемонията по награждаването на инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати през 2007 година в зала “Триадица” на Гранд хотел “София”, ул.”Гурко” 1, от 14.30 часа.

В 11 часа в зала № 5 на НИМ ще се открие постоянна експозиция “Трето българско царство”. Близо 90 % от експонатите в нея са придобити през последните няколко години и са дарени или откупени от потомците на държавни мъже. В експозицията е отделено и подобаващо място на двете династии /Батенберг и Кобургготски”/, управлявали България през този период.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще се срещнат с ръководствата и представители на военно-родолюбивите съюзи.
Срещата ще започне в 11.00 часа в ресторант „Панорама”, който се намира на бул. „Дондуков” № 11

В 12 ч. ръководството на Национална Организация "Малки Български Хора" ще посети Столична община, за да се срещне със зам.-кметовете Йорданка Фандъкова и Албена Атанасова, която отговаря за проблемите на хората с увреждания.

От 12.00 часа Гражданският общински съвет и инициативата "Граждани за София" ще дадат пресконференция в пресклуба на БТА.

От 09:30 часа в зала № 2 на Съдебната палата състав на Окръжен съд Пловдив ще разгледа 27 предложения за условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода в затвора Пловдив. Ще бъдат разгледани и 3 предложения на началника на затвора Пловдив за промяна на режим на затворници в по-тежък поради извършени от тях дисциплинарни нарушения.

На 21 и 22 декември София ще стане домакин на уникално събитие от световен мащаб - NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007.

От 19 часа в зала „България” ще се проведе Тържествен коледен концерт, като финал на Панорамата на българското хорово изкуство. Това е най-високият форум на Българския хоров съюз, на който се дава сцена на различни хорови състави от страната. Главен съорганизатор на Панорамата е Министерството на културата, с чиято финансова подкрепа през изминалата година бяха реализирани редица фестивали и събития, свързани с хоровото изкуство у нас.

В зала „Христо Ботев” в град София ще бъде проведено първото международно състезание по ММА (свободни двубой).

От 12.00 часа в клуба на ВМРО-Русе ул. ”Пиротска” №5 ще бъде дадена пресконференция на която ще присъстват лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и Искрен Веселинов- областен председател на организацията.

От 14,00 ч. депутатите от Парламентарната група Българска Нова Демокрация ще посетят Дома за отглеждане на деца с увреждания в с. Горна Козница в общ. Бобовдол.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама