НОВИНИ


СДС иска оставката на министър Найденов

10 5289 03.04.2011
СДС иска оставката на министър Найденов

Когато влезе шапа в България, Найденов каза, че сме готови за Шенген и границата се пази, а след това се оказа, че не е така. В министерството има зам.-министър, а нейният съпруг работи в правния отдел.



Това каза Борис Марков, шеф на предизборния щаб на СДС в студиото на Отпечатъци по БТВ.

Документът не е фалшификат, той съществува и прокуратурата го разследва. Министърът даде бърз и ясен политически отговор, ние смятаме, че министърът на земеделието Найденов трябва да си отиде, каза Марков.

Когато влезе шапа в България, Найденов каза, че сме готови за Шенген и границата се пази, а след това се оказа, че не е така. Оповестеното писмо само подкрепя тезата, че има конфликт на интереси. В писмото пише, че министър Найденов е оказвал натиск за облагодетелстване на група от фирми, които са ползвали услугите на консултантски фирми, поясни Борис Марков.

Дали министърът е корумпиран, ще се изкаже прокуратурата. В министерството има зам.-министър, а нейният съпруг работи в правния отдел. Боянова контролира изготвянето на поръчки, а съпругът й ги одобрява – това според нас е конфрикт на интереси.

Назначаването на хора без конкурс в министерството трябва да се преустанови. Светослав Симеонов беше сменен, тъй като не се справя с работата, а след това му беше предложен по-висок пост. Начело на фонд Земеделие е назначен нов човек, има надежда, че ще бъде сложен ред във фонда, но ще продължим да искаме оставката на министър Найденов, поясни Марков.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама