НОВИНИ


Спецченгета разбиха наркомрежа, иззеха над 20 кг хероин

0 5828 04.04.2011
Спецченгета разбиха наркомрежа, иззеха над 20 кг хероин

При специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението на наркотични вещества, бе задържан над 20 килограма хероин.По цени на съдебната система заловеното количество хероин е на стойност около 1 800 000 лева.



След едномесечна работа при съвместна операция на служителите на ГДБОП и териториалните звена в няколко областни дирекции бе разбита организирана престъпна група за разпространение на хероин, съобщиха от пресцентъра на МВР.В хода на спецакцията иззетото количество хероин е 22 килограма. Задържани са и шестима души.

Вчера криминалистите задържали престъпната група в момент на продажба и съхранение на 3,2 кг хероин край Първомай. При последвалите издирвателни действия са иззети още 18,6 кг от същото наркотично вещество.

Дрогата е била укрита и замаскирана в селскостопанска постройка в овчарник в района на кърджалийското село Женда. Хероинът бил опакован в индигова хартия, напръскана със силиконов спрей, възпрепятстващи оставянето на следи и откриването му с рентген.

Направени са множество обиски и изземвания на територията на областите Пловдив, София, Кърджали и Хасково. По данни на окръжния прокурор в Хаково, по документирането на престъпната дейност са използвани 11 СРС-та.

Освен иззетите 22 кг хероин, в криминално проявените мъже са открити и иззети мобилни телефони, автомобили и законно притежаван пистолет "Глог", принадлежащ на един от мъжете, използвани при пласирането на дрогата.

На четирима от групата - на възраст 47г, 45г, 29г (Хасково) и 41-годишен жител на софийското село Герман, са подготвени постановления за 72-часово задържане от страна на прокуратурата. Останалите двама мъже на 50г и 35г от Хасково са с полицейска мярка "задържане".

Образувано е досъдебно производство.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама