НОВИНИ


Шефът на НЕК не бил боклук, Младенов не бил разбран

38 4994 07.04.2011
Шефът на НЕК не бил боклук, Младенов не бил разбран
Николай Младенов

„Нека да изясним точно какво се случи. Това, което казах, е, че за мен е абсолютно неприемливо да правиш нещо без съгласието и разрешението на своя министър. За мен това е неприемливо. Ситуацията, в която се намираме, в която всеки си позволява да говори, да тълкува и т.н., е боклукът в средата, в която съществуваме”.



Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов в парламента в четвъртък.

Така се оказва, че думите му, казани ден по-рано по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов, не били разбрани правилно.

Припомняме, че вчера министър Младенов каза в ефира на БиТиВи: „Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава”.

„ Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани към Красимир Първанов пряко. Не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се взимат без съгласието или информирането на твоя ресорен министър, коментира още Младенов.

По отношение на бъдещето на самия проект, това е много сериозен дебат, който трябва да се осъществи в България по отношение на неговото финансово обезпечаване. По всичко това правителството работи изключително активно през последните месеци, въобще откакто е дошло на власт, каза той.

Нищо в подписаните документи не променя ситуацията, в която се намираме. Нашите екипи – българските и руските, продължават своите преговори. Това е реалното състояние на нещата към момента, обясни  дипломат номер 1 и призова към по-голямо спокойствие.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама