БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Велико Търново-столица на "Културен туризъм 2011"

0 6858 10.04.2011
Велико Търново-столица на "Културен туризъм 2011"
Велико Търново

Международно изложение “Културен туризъм 2011” ще се проведе във Велико Търново от 13 до 15 април



От 13 до 15 април 2011 г. Велико Търново ще е домакин на VIII-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм 2011”. Форумът се организира от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново, съвместно с Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Международно туристическо изложение “Културен туризъм” е единственият специализиран форум за културен туризъм в България. В рамките му общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързания с него сектори, представят своя потенциал за развитие на туризма в България.

Над 80 изложители ще се включат в VIII-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм 2011”. Ще бъдат представени чуждестранни туристически представителства, фирми и организации от Испания, Полша, Аржентина, Индонезия, Гърция , ЮАР, Македония, Румъния, Хърватска, Франция и др.

В дните на изложението и тази година ще се състои годишната среща на кметовете на общини от Република България по проблемите на туризма, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. В нея ще вземат участие министър Трайчо Трайков и ресорния заместник-министър Иво Маринов. Възможностите, които предоставят оперативните програми за финансиране със средства на ЕС на дейности, свързани с повишаване привлекателността на населените места и регионите, ще дискутира с участниците в изложението „Културен туризъм” министъра по усвояване на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Министрите Трайчо Трайков и Томислав Дончев и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и заместник-министъра на културата Тодор Чобанов, съвместно с представители на неправителствени организации в сферата на туризма, представители на местните власти и бизнеса ще обсъдят мястото на атрактивни природни и исторически забележителности в туристически програми. Дискусията се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и е част от Националната кампания „Чудесата на България 2011”, инициирана от вестник „Стандарт”.
В дните на Международното изложение „Културен туризъм” ще бъдат дискутирани проблеми, свързани с местните политики за развитие на туристическите дейности, за популяризирането на музеите и туристическите аттракции. На 14 април, специалният гост на форума д-р Марио дел Корсо – президент на италианската федерация „Приятели на музеите”, ще участва в кръгла маса на тема: „2011 г. - Международна година на доброволците: туризъм и музеи”.

В рамките на изложението ще бъде представена книгата „Културният туризъм: мисията на Велико Търново" на доц. д-р Соня Алексиев и ще се проведе фестивал за филми, популяризиращи туризма и културно-историческото наследство “На източния бряг на Европа.” Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” за първи път ще представи новата система за резервации BOOKING ENGINE на сайта www.visitvelikoturnovo.com. Системата е първа по рода си в страната и е разработена съвместно с испански партньор. Официалното откриване на VIII-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм” ще бъде в 12,00 часа на 13 април 2011 г. в градското пространство пред Изложбените зали на ул. „Рафаел Михайлов” във Велико Търново. Залите на изложението ще бъдат отворени за посетители от 9,00 до 19,00 часа в дните на форума.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама