НОВИНИ


Природата наказва: априлски сняг + трус!

6 4953 14.04.2011
Природата наказва: априлски сняг + трус!
снегът през април попари овошките

Тънка снежна покривка се образува в Запазна България; овощни дръвчета измръзнаха; трус друсна Гоцеделчевско.



Априлски сняг изненада снощи голяма част от страната. В столицата валя продължително мокър сняг и покри покриви и автомобили. Три сантиметра е снежната покривка в Смолян. Валя още в Перник, Сливница и Драгоман. На прохода "Петрохан" също вали сняг, там има натрупана снежна покривка от 2 см.

До обяд валежите в Западна България ще спрат, по-късно и облачността ще се разкъса. В Източна България ще продължи да вали, като валежите ще са значителни. Шофьорите да внимават, предупреждават пътните служби. Пътищата в столицата навсякъде са мокри.

Същевременно слабо земетресение беше регистрирано в 6, 40 часа на територията на България, близо до град Гоце Делчев. То е било с магнитуд 2,7 по Рихтер, а епиентърът му е регистриран на 93 км югозападно от Пловдив и на 22 км източно от Гоцеделчев и 12 км, източно от Хаджидимово.

Синоптиците успокояват, че това е едно от последните по-сериозни застудявания преди трайното затопляне, което започвало от началото на другата седмица. Топлофикация София започва да спира парното на абонатите си от понеделник.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама