НОВИНИ


Фалстарт на делото срещу Красьо Черния

2 7738 15.04.2011
Фалстарт на делото срещу Красьо Черния
Красимир Георгиев – Красьо Черния Булфото

Делото срещу Красимир Георгиев – Красьо Черния за укрити данъци не успя да тръгне от първия път. Той официално вече не е лобисът в съдебната система. Причината е, че Георгиев не е получил в законовия седемдневен срок препис от обвинителния акт.



Още преди да започне процесът, съдия Христинка Колева помоли представителите на медиите да излязат от залата, тъй като в материалите се съдържа държавна тайна. От прокуратурата пък не пожелаха да коментират какво съдържат секретните материали по делото.

Единствено адвокатът на Красьо – Христо Ботев, посочи, че в папките на делото прокуратурата е приобщила разпечатки от мобилните му разговори, както и СРС-та. Ботев обясни, че това са материалите от делото за търговия с влияние, което бе образувано срещу неизвестен извършител и съвсем скоро прекратено.

Разследването започна, когато членът на Висшия съдебен съвет Иван Колев съобщи пред колегите си от Съвета, че черничък човек в ланци предлага ръководни постове в съдебната система и твърди, че държи 13 от гласовете във ВСС. Това така и не бе доказано, а срещу Красимир Георгиев бе образувано единствено дело за лъжесвидетелстване и друго – за укрити данъци.

Според обвинението Красьо е излъгал прокурора от Софийска градска прокуратура, че не познава магистрати. По-късно Георгиев бе обвинен, че е укрил данъци в размер на близо 95 хил. лв. По делото трябва да бъдат разпитани вещите лица от НАП, които са правили ревизията на плевенския бизнесмен.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама