НОВИНИ


Протести, автопоходи, блокади в цялата страна

20 4635 16.04.2011
Протести, автопоходи, блокади в цялата страна

Блокади на основните кръстовища в градовете, както и автопоходи по булеварди и централни улици ще има днес в 32 града в цялата страна. Причината - третият пореден протест против високите цени на горивата. Той започва в 13 ч в цялата страна и се организира от граждански съюз “Сила”. Очаквало се около 150 000 души да се включат в шествията.



Гражданите трябва да бъдат внимателни, когато се придвижват с автомобилите си. И да се въоръжат с търпение, ако пътуват през уикенда, вероятно ще бъдат блокарани входно-изходните пунктове.

В София протестиращите ще се събират в 13 ч пред храм-паметника “Св. Александър Невски”. Митингът ще е до 18 ч. Днес шествие на “Сила” в София няма да има. Но по същото време ще има две други. В 12 ч от Народния театър ще тръгне това на потребителите на телекомуникационни услуги. Митингът им ще приключи в 15 ч пред НДК. От 11 ч от бул. “Дондуков” ще започне протестен митинг на Обединени сдружения на пенсионерите. Шествието им ще мине покрай сградата на социалното министерство ще спре пред здравното на пл. “Св. Неделя”.

В Пловдив пешеходците, които ще протестират против цените на горивата, ще се събират в 12 ч пред общината. Там ще им бъде обявен маршрутът. А участниците в автошествието ще се чакат до паркинга на пожарната в район “Тракия”.

Очакванията са 250 транспортни фирми да се включат в протеста. Във Варна протестиращите ще се съберат на полигона до спирка “Почивка” и ще поемат после в посока магистралата по пътя за София.

Автопоходи ще има още в Шумен, Търговище, Велико Търново, Плевен, Враца, Монтана, Габрово, Хасково, Перник, Пазарджик, Димитровград, Русе, Свищов и други.

От Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщиха, че глобяват фирмите “Петрол” и “Литекс” с по 12 000 лв., тъй като не предоставят данни за цените на горивата, които продават. КЗК прави проучване за картелно споразумение на пазара на горивата.(Труд)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама