НОВИНИ


Депутатка от ГЕРБ пое отговорност за гафа си

26 5020 19.04.2011
Депутатка от ГЕРБ пое отговорност за гафа си
Красимира Симеонова

Но добави, че била подведена от младежката структура на партията си.



ГЕРБ започва предизборна агитация в училищата - в това бе обвинена управляващата партия, след като ученици от пещера станаха част от състезание, в което трябваше да изпишат изречението „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”. Събитието, което стана под патронажа на депутата Красимира Симеонова и на кмета на Пещера, който също е от ГЕРБ, предизвика ответна реакция в медиите.

Красимира Симеонова обясни по БТВ, че поема цялата отговорност, макар че била подведена от младежката структура на партията. Поемам цялата отговорност и това, че не съм проверила целия сценарий на събитието не ме оневинява, каза тя. Симеонова отрече идеята за използване на лозунга да е нейна и допълни, че целта е била да се осъществи една добра инициатива и децата да се съберат на спортен празник. „Нашата идея беше чиста и добра, но това, което се случи, не смятам, че трябваше да бъде разиграно в спортния ден на децата”, заяви депутатът от ГЕРБ. По думите й разходите за инициативата са поети изцяло от партията, а на осигурената торта не е присъствало името на партията като част от глазурата. Тя отрече и кметът да е влизал в предизборни агитации: „Ние не сме агитирали в нито един миг”.

Директорът на училището в Пещера, в което бе проведен празникът, Елена Ацинова заяви, че не е знаела за присъствието на лозунга в програмата. Тя допълни, че получената покана е била от името на общината и в нея не е имало и „буквичка”, която да намеква за предизборна агитация, съобщи БТВ. 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама