БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Трайков обяви конкурса за нов шеф на НЕК

5 5318 19.04.2011
Трайков обяви конкурса за нов шеф на НЕК
Трайчо Трайков

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков обяви конкурс за нов шеф на НЕК. Предложенията за критерии по които ще бъде избран заместника на Красимир Първанов са предоставени още вчера.



"Надявам се да има много и качествени кандидати", каза министърът Трайков.

Предишният шеф на компанията - Красимир Първанов, беше освободен от поста след като влезе в конфликт с министъра около подписването на споразумение 12,  отнасящо се до изграждането на АЕЦ "Белене".

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков не изключва срокът на споразумение 12 с руската "Атомстройекспорт" по проекта за АЕЦ "Белене" да бъде удължен след 1 юни. Това е датата до която Националната електрическа компания (НЕК) и руското дружество трябва да съгласуват текста на договора за изпълнение, доставка и строителство на централата.

"До 1 юни изискваме изчерпателен и детайлен анализ какво очакваме от консултанта и какво те очакват от нас. Едва ли ще можем дотогава да сме приключили, още повече, ако се разберем за препроектиране на някои части от проекта," каза Трайков. Той увери, че българската страна ще води добросъвестно преговорите, както е записано в споразумение 12, с цел възможно най-много въпроси да бъдат изяснени.

"Не е изключено след 1 юни да се удължи отново срокът, дотогава обаче ще е ясно кой какво е свършил и ще имаме яснота по всички въпроси и позициите на двете страни по тях", каза министърът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама