ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 4 януари

0 3725 03.01.2008
Предстоящо на 4 януари

Празнично отбелязват 130-годишнината от Освобождението на София; външният м-р Ивайло Калфин се среща с американския държавен секретар Кондолиза Райс; пускат първото пощенско-филателно издание за 2008 година.


От 10 часа започва празничната програма за честване на 130-годишнината от Освобождението на София. Празникът ще се премине с поредица прояви. Програмата започва с благодарствен молебен в църквата "Света Неделя", отслужен от патриарх Максим (или делегирано от него духовно лице) от 10 часа. Половин час по -късно ще се проведе литийно шествие до паметника „Цар Освободител", празнично биене на камбаните на централните софийски храмове и поднасяне на цветя и венци. От 11 часа ще бъде осветен паметен знак за издигане на Паметник на опълченеца в градинката зад Централния военен клуб. В 12 часа ще бъде направена театрализирана историческа възстановка на открито от НД „Традиция" на влизането на руските освободителни войски, предвождани от ген. Гурко в София по ул. „Московска". В 19 часа ще има празничен спектакъл „Моление" от проф. Найден Андреев в зала „България".

Министърът на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с американския държавен секретар Кондолиза Райс.

Председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов ще се срещне с кмета на община Петрич инж. Вельо Илиев. Д-р Кехайов ще разговаря с директори на болници и лекари от региона. Поводът са предстоящите действия на съсловието за отстояване на правата на лекарите. Ще се проведат срещи и в община Сандански.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения ще пусне в употреба първото пощенско-филателно издание за 2008 година. То ще бъде посветено на 130 години от Освобождението на София. Церемонията ще се състои от 10.00 часа на 4 януари в Музея на съобщенията, ул. „Гурко” 6.

В 14.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата се открива изложба живопис „Пастир на светлината” на Кирил Колев. Изложбата ще открие Георги Мишев.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама