НОВИНИ


Не допуснаха USA-посланика в Асеновградско школо

56 6943 22.04.2011
Не допуснаха USA-посланика в Асеновградско школо
Джеймс Уорлик

Уорлик дойде в Асеновград по лична покана на Гергана и Соломон Паси, които са лица на кампанията за Световния ден на Земята, 22 април в родния град на г-жа Паси.



Негово превъзходителство посланик Джеймс Уорлик не успя да присъства вчера на презентация на абитуриенти от гимназия „Св.св.Кирил и Методий" по теми от туристическия потенциал на Асеновград
, макар точно това да бе първа точка от поканата му. Причината за внезапния обрат във визитата се оказа устно разпоредена в последния момент забрана да се допускат външни лица в училището без писмено съгласуване, пише агенция КРОСС.  Според някои има поне две обяснения за гафа: или образователният инспекторат се е опасявал от скандал „Пещера-2", или управляващите в общината са изпитвали искрена ревност, че някой друг кани и посреща най-важният дипломат в държавата на визита.

Уорлик дойде в Асеновград по лична покана на Гергана и Соломон Паси, които са лица на кампанията за Световния ден на Земята, 22 април в родния град на г-жа Паси. Спешно организаторите от екологично сдружение „ Хаберлея" вечерта преди визитата са принудени да сменят мястото на инициативата и я пренасочват към читалище „Родолюбие".

Директорката на потърпевшата от конфуза гимназия Мая Краева отказа всякакъв коментар кой точно й е разпоредил да не посрещнат дипломат № 1 сред гимназистите. Часове преди идването на посланик Уорлик кметът на Асеновград д-р Христо Грудев уверил директорката Краева, че има голяма вероятност той лично да доведе посланика и да се готвят за посрещане. Оказа се, че посланик Уорлик уважи само протоколна визита в общината около половин час, след което бе лично посрещнат от Гергана и Соломон Паси и сдружение „Хаберлея" пред вратите на читалище „Родолюбие". Така гимназистите от „Св.св. Кирил и Методий" останаха два пъти излъгани. За сметка на това пък, след като общината все пак реши в последния момент да прегърне идеята за гостоприемство, спешно бяха пуснати екипи да освежават пешеходната маркировка специално по пътя, по който ще премине посланикът, отбелязаха наблюдателни граждани. (КРОСС)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама